A56 5G Alıp Pişman Olan Var Mı?

Gwynn

Femtopat
Merhaba arkadaşlar, Yaklaşık bir hafta önce Samsung Galaxy A56 5G modelini satın aldım. Fiyatı 19.000 TL civarındaydı. Telefonu alırken uzun ömürlü olmasına dikkat ettim ve Samsung’un yazılım desteği, stabilitesi gibi konular güven verdi. Şu an cihazı aktif olarak kullanıyorum, ekran koruyucu cam ve kılıf da aldım, özenli bir şekilde kullanmaya çalışıyorum. Ama buna rağmen içimde hâlâ tam bir “doğru kararı verdim mi?” rahatlığı yok.

Kullandığım süre boyunca gözlemlediğim artılar:​

• Ekran kalitesi ve akıcılık gerçekten çok iyi. Güneş altında da net görüntü alabiliyorum, AMOLED ekran olduğu için renkler canlı.
  • Performans olarak günlük kullanımda gayet yeterli. Sosyal medya, mesajlaşma, internet ve ara sıra oyun – hiçbir kasma yaşamadım.
  • Isınma problemi yok denecek kadar az. Uzun kullanımlarda bile elimi rahatsız etmiyor.
  • Samsung arayüzü (One UI) sade ve stabil, alışması kolay.

Kafama takılan bazı noktalar:​

• Hafıza kartı desteği yok. Elimde yüksek kaliteli bir microSD kart vardı, özellikle medya ve dosya arşivim için kullanmak istiyordum. Hafıza kartı takamamak büyük eksiklik oldu.
  • Fiyatına göre bazı rakiplerinde daha güçlü donanım var. Özellikle Xiaomi, Realme, Honor gibi markalarda daha iyi işlemci, kamera veya daha büyük batarya gibi avantajlar var. A56 bu anlamda biraz “güvenli ama pahalı” gibi hissettirdi.​
  • Yapay zeka "obje silgisi" bende iyi çalışmıyor.​

Şarj kullanımı hakkında:​

Benim için hızlı şarj önemli değil. Uzun vadede batarya sağlığını korumak adına genelde düşük voltajlı şarj adaptörleri kullanıyorum.

İnternette birçok insanın, A56’yı iade edip Samsung 24 FE veya başka bir modele geçilmesini önerdiğini gördüm. Sizce ne yapmalıyım?​

S24 FE varken kim bu cihazı önerirki?

Hayır Samsung olsun veya güncelleme desteği uzun olsun diyorsanız A56 kendi fiyat bandında fazlasıyla iyi bir model. Fiyat bandında Honor 400 haricinde de rakibi bulunmuyor. Evet S24FE bütçe çıkıyorsa daha iyi bir modeldir fakat bütçe çıkmadıysa da A56 tercih etmenin herhangi bir sorunu yok.

Fiyatına göre bazı rakiplerinde daha güçlü donanım var. Özellikle Xiaomi, Realme, Honor gibi markalarda daha iyi işlemci, kamera veya daha büyük batarya gibi avantajlar var. A56 bu.

Hocam öyle demişsinizde A56 ile rakip olan tek Honor 400 onunda işlemcisi A56 ile aynı derecede hatta şu an A56 ile kendim bizzat yaptığım AnTuTu puanını atayım.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250716_205300_AnTuTu Benchmark.jpg
    52,4 KB · Görüntüleme: 42

S24'ün şarjı daha çabuk bitiyormuş öğrenebildiğim kadarıyla ayrıca işlemciden dolayı biraz ısınıyormuş.
Daha bugün YouTuber donanım tanıtımı yapan birin canlı yayında sordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…