A56 deneyimim ve Honor 400 vs A56

İlk öncelikle rakibi olan Honor 400'ü de kullanmış biri olarak Honor 400 ile ufak bir kıyas yaptığımı bildirmek isterim.

Kötü yanları.

* Telefon haddinden fazla ısınıyor. Evet telefon oyun telefonu değil ama bizahmet günde 1 saat PUBG oynatabilsin. Shorts izlerken 42 derecelere çıkıyor. Oyuna girdiğimde 10 dakika sonra parlaklık %20 olmasına rağmen 50 - 55 derecelere çıkıyor. Telefonla güneş altında sosyal medyaya giremenizi tavsiye etmem. Eğer güneş altında oyuna girerseniz büyük ihtimalle telefon bozulacaktır. Isı yayılımı çok iyi, kenarlar alüminyum olduğu için ısıyı dağıtıyor ve arka kasaya yayıyor. Ona rağmen çok ısınıyor. Alüminyum kasa olduğu için de eliniz ısınıyor. Tahminimce ısı dağılımı bu kadar iyi olmasa 60+ dereceleri çok rahat görecek bir işlemcisi var.

• Güneş tam tepede ise 1900 nit yeterli kalmıyor.
  • 50 MP çekim modunda telefon isterse flaşı açıyor. Siz flash açık çekim yapmak isteseniz dahi telefon için yeterinde karanlık değilse flash açmıyor.
  • 50 MP iken sadece 5X Zoom yapıyor.
  • Macro kamerası Honor 400'den bir tık aşağıda.
  • Kutu içeriği bomboş olduğu için ekstradan 1.500 TL masraf yapmanız gerekiyor.
  • Ekran çerçeveleri telefon ekranına göre daha siyah bu da AMOLED görünümünü bozan bir olay. Full siyah bir ekran açtığınızda çerçeveler daha siyah olduğu için sanki AMOLED değilmiş hissiyatı veriyor.
  • Telefon kapalıyken ekranda hiçbir şey olmamamsına rağmen ekran rengi koyu lacivert tonuna sahip.
  • Honor 400 kullanmış biri olarak macro ve geniş açı hariç Honor 400 iki tık daha iyi bir görüntü kalitesi sunuyor.
  • Görselden öge silme yapay zekası vasat. Gölge sil dedim 2 gölgeden 1'ini sildi. Fotoğraftaki öğeyi sil dedim beceremedi. (görsel gayet net olan joystick fotoğrafı idi)
  • PUBG oynarken oyunu arkaplana atıp geri geliriseniz siyah ekranda kalıyor. (10 defa yaptıysam 4'ünde yaşadım)

* Silme butonuna basılı tutunca harfleri hızlı hızlı silmek yerine kelimeleri çok hızlı bir şekilde siliyor. Ayar kısmına baktım bununla ilgili bir şey bulamadım. Google keyboard kullanmanız gerekiyor.

İyi yanları.

* Şarjını çok iyi koruyor. Tüm gün oyun oynarsanız ek %30 şarjla tüm günü götürür. Eğer sosyal medyada gezinirseniz tüm gün rahat gider. Arada bir açar kurcalarım, sosyal medyaya girerim derseniz 1.5 günü rahat götürür.

* İşlemcisi güçlü (ama gücünü kullanmasa da ısınıyor.)

* Gece video çekerken yetersiz ışık olsa da görüntüde pikselleşme olmuyor.

* Oyun oynarken pek kasma, donma yaşamadım.

A56'yı kullanmadan tavsiye eden tayfa bir daha tavsiyede bulunmadan önce tavsiye edeceği şeyi kullansın, denesin.

Sonuç olarak Honor 400 (13 gün) ve Samsung A56 (7 gün ) kullanan birisi olarak kutu içeriği, uygun fiyatı, yz özellikleri, kamera performansı vb. nedenlerden dolayı Honor 400 almanızı tavsiye ediyorum.

Kimler Honor 400 yerine A56 almalı?
  • Çevresinin saçma sorularına katlanmak istemeyen.
  • Samsung ekosistemi kurmak isteyenler.
  • Telefonu 1-2 sene kullanıp satarım diyenler.
  • Sakar olan kişiler (A56'nın parçaları daha kolay bulunuyor.)
  • Daha sade ve premium bir tasarım isteyenler.
  • Sulu / tozlu ortamda çalışan kişiler.

Sormak istediğiniz soruları sorabilirsiniz, yeter ki Fanboy'luk yapmayın.

Son düzenleme:
Samsung Exynos işlemcili telefonlar için ısınma problemi paket içeriğine dahil desek hiç yanlış bir.

Adamlar premium olması için değil de ısıyı yaysın diye alüminyum kullanıyorlar diye düşünmeye başlıyorum artık. Bir de Exynos artık ısınmıyor deniyor ama ben Exynos'u eski AMD işlemcilerine benzetiyorum. Isınma sorunu uzun bir süre devam edecek gibi görünüyor.

Ek olarak ısındığında şarjı çok hızlı gidiyor, oyun oynarken işlemciyi soğutmanız lazım.

Son düzenleme:
Samsung Exynos işlemcili telefonlar için ısınma problemi paket içeriğine dahil desek hiç yanlış bir tabir olmaz🤣

Exynos 2400'e kadar öyle denebilirdi ama 2400 gerçekten güzel olmuş verimi ısınması hızı vs derken başarmışlar denebilir. A serisi bazı cihazlarda verimlilik odaklı olan Exynos işlemciler de yine güzel çalışabiliyor.

hocam biraz zaman da geçmiş konunun üzerinden ama sizlere göre Poco x6 pro'mu daha iyidir yoksa Honor 400 mü?

Birde sahibinden'den Poco X7 fiyatlarına baktım da 15k'ya falan sıfır cihazlar var. Neden böyle? Kaçak cihaz falan mı bunlar? Bzılarında global. kayıtlı gibi şeyler yazıyor. Nedir bu fiyatların sebebi?

Son düzenleme:
Hocam biraz zaman da geçmiş konunun üzerinden ama sizlere göre POCO X6 Pro'mu daha iyidir yoksa Honor 400 mü?

Bir de Sahibinden'den POCO X7 fiyatlarına baktım da 15K'ya falan sıfır cihazlar var. Neden böyle? Kaçak cihaz falan mı bunlar? Bzılarında global. Kayıtlı gibi şeyler yazıyor. Nedir bu fiyatların sebebi?

POCO ve Honor tamamen farklı özelliklere odaklanan markalar. Oyun için POCO alın, gündelik kullanım için Honor. İlanda yurt dışı yazıyorsa yurt dışı ürün demektir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı