A56 kaç yıl götürür?

Samurayımulan

Femtopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba. Uzun zamandır Samsung'un "Galaxy A" serisi telefonu olan A56'nın çıkmasını bekliyordum. Ve çıkdıktan sonra telefonun özelliklerinin geçen senelere göre daha çok artması, özellikle Galaxy AI, 6 yıllık güncelleme garantisi ve işlemcinin AnTuTu'da neredeyse 1 milyon puana yakın bir performans göstermesi beni bu telefonu almaya ikna etti. Bu telefon şu anda yaşadığım ülkede(azerbaycanda) 19.000TL civarı. Yani S24 FE gibi öneriler yapmazsanız sevinirim (burada S24 FE 23K TL civarı satılıyor). Peki bu telefon beni 4 sene donma kasma olmadan, PUBG Mobile tarzı oyunlarda 4 yıl boyunca sabit 60 FPS vere bilecek şekilde idare eder mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Cihaz götürür ancak siz her gelen güncellemeyi yaparsanız bir yerden sonra yavaşlamaya ve donmaya başlayacaktır maalesef, planlı eskitmeye düşecektir yani.

Oyun konusunda pek bir inancım yok o kadar uzun süre 60 kare saniye alacağınızı sanmıyorum. Tamamen yapımcının elindeki bir durum bu çünkü.

S24FE verecek mi?
S24fe benchmarka bakacak olursak A56'nın içinde şey ettirmiş ama neyse. Ben bu iki cihazı da zaten almak istemem tekrar a54 gibi 6.4 inç telefon almak isterim. 6.7 saçmalığından sıkıldım kendi görüşüm.

Mesela gidip Xiaomi 14T mi almak mantıklı yoksa A56 mı? Anlayacağınız üzere arayüzde kasma donma olmamasına, bir sözle kaliteli olmasına çok dikkat ediyorum. Özellikle batarya konusunda çok hassasım, dakikada bir telefonu şarj etmek beni rahatsız eden şeylerden biri. Zaten bunu ciddiye almasaydım ikinci el iPhone 14 veya S24 alırdım(burada hemen-hemen 20k'ya bulunuyor ikinci el olanlar). Bildiğimiz gibi Xiaomi 14T batarya anlamında iyi değil. Yani sizce hangisini alsam daha mantıklı olur? HyperOS ne kadar kalitelidir, 4 yılda beni ne kadar rahatsız eder?

A36 alıp custom ROM ile kullanabilirsiniz, Snapdragon olması custom ROM topluluğu için büyük bir artı. Zaten A serisi genellikle elektronik atık olduğu için en azından bu cihaza bir şeyler yapmaya çalışacaktır topluluk. Custom ROM ile "device-spoof" kullanarak 60FPS gibi kareleri rahatlıkla alabileceğinizi tahmin ediyorum.

Mesela gidip Xiaomi 14T mi almak mantıklı yoksa A56 mı? Anlayacağınız üzere arayüzde kasma donma olmamasına, bir sözle kaliteli olmasına çok dikkat ediyorum. Özellikle batarya konusunda çok hassasım, dakikada bir telefonu şarj etmek beni rahatsız eden şeylerden biri. Zaten bunu ciddiye almasaydım ikinci el iPhone 14 veya S24 alırdım(burada hemen-hemen 20k'ya bulunuyor ikinci el olanlar). Bildiğimiz gibi Xiaomi 14T batarya anlamında iyi değil. Yani sizce hangisini alsam daha mantıklı olur? HyperOS ne kadar kalitelidir, 4 yılda beni ne kadar rahatsız eder?
Xiaomi cihaz almayın mümkünse, HyperOS buglarla dolu hiç tatmin etmez sizi. Fakat (spoiler: yine custom ROM diyeceğim) Snapdragon işlemcili bir Xiaomi cihaz alırsanız telefonunuz kasmaya ve buglarla dolmaya başlamadan kurtulursunuz hemde zevk ile kullanırsınız telefonunuzu. Ben olsam Samsung almam yeni nesil Exynoslar 1 yıldan sonra büyük bir performans düşüşü yaşıyor, Azerbaycan'da ki fiyatını bilmiyorum ama belki Nothing Phone (2) bütçenize uygundur ona bakmanızı tavsiye ederim.

@liveforspeed 3 seneden sonra mı? İmkanı yok bu durumun seneye A54'ün de bitmesi lazım o halde?

One UI 8'le birlikte A54'ün fişini çekeceklerdir zaten. Samsung'un özellikle son 3 yıl politikası Apple'a benziyor. Eski cihazları eskit ki yenisi alınsın mantığı. Samsung'un giriş-orta seviye çoğu cihazının donanımı yeterliyken hepsinin sonunun arayüzde bile kasmasından belli zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı