A6 6400K Sistem GTA 5 FPS sorunu

Explosive.322

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,
Aşırı düşük bütçe ile eski sistemimden biraz daha iyi sistem topladım fakat GTA5'te 1080p Low ayarlarda 40-45FPS alırken şu anda 20-25FPS alıyorum. 2 gündür uğraşıyorum format, driver güncellemesi vs hepsini yaptım fakat bir türlü sorunun kaynağını bulamadım. Sistemim şöyle;

Eski Sistem:
  • ASUS P5KPL AM-SE DDR2 Anakart
  • 4 GB DDR2 800MHz RAM
  • Intel Core Duo 2 E7500 İşlemci
  • R7 250 GDDR3 2GB OC Edition GPU

Yeni Sistem:
  • MSI A68HM-E33 V2 DDR3 Anakart
  • 4 GB Kingston HyperX Fury Black 1600MHz RAM
  • AMD A6 6400K 3.9 GHz 1MB İşlemci
  • R7 250 GDDR3 2GB OC Edition GPU
Sizce sorun neyden kaynaklanıyor olabilir? Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

@Recep Baltaş
@Ali Güngör

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartını sökün oyun APU ile çalışacaktır. Büyük ihtimal gene 20 - 25 FPS arası bir değer alacaksınız. Eğer birebir aynı FPS değerlerini alırsanız sorun APU dan kaynaklanıyor demektir. Oyun harici GPU dan değil de dahili GPU dan çalışıyor demektir. VGA çıkışı anakarta mı ekran kartına mı bağlı ?

Ekran kartını sökün oyun APU ile çalışacaktır. Büyük ihtimal gene 20 - 25 FPS arası bir değer alacaksınız. Eğer birebir aynı FPS değerlerini alırsanız sorun APU dan kaynaklanıyor demektir. Oyun harici GPU dan değil de dahili GPU dan çalışıyor demektir. VGA çıkışı anakarta mı ekran kartına mı bağlı ?
Anakarta bağlamış galiba vatamdaş. :D
Bende de a6-6400k var ekran kartı, ssd alacağım çünkü project cars beni delirtti. Rezil performans verdi. :(

Crimson driver kurmanı öneririm kardeşim.
Ekran Alıntısı2.PNG

Kardeşim dediğini yaptım fakat garip bir şekilde VGA kablosunu anakarta bağladığımda monitöre görüntü gelmedi. (Diğer hesap banlı.)
Anakarta bağlamış galiba vatamdaş. :D
Bende de a6-6400k var ekran kartı, ssd alacağım çünkü project cars beni delirtti. Rezil performans verdi. :(
Hayır.. Ekran kartımda takılı

Aynı zamanda BIOS ayarlarından Dual Graphics açıkkende kapalıykende denedim en ufak bir FPS değişmesi olmuyor hep 20fps..VSYNC kapalı.

Sistemde kullanıdğım PSU:
Hızlı Resim - 20160320 224033

Kardeşim dediğini yaptım fakat garip bir şekilde VGA kablosunu anakarta bağladığımda monitöre görüntü gelmedi. (Diğer hesap banlı.)

Hayır.. Ekran kartımda takılı

Aynı zamanda BIOS ayarlarından Dual Graphics açıkkende kapalıykende denedim en ufak bir FPS değişmesi olmuyor hep 20fps..VSYNC kapalı.

Sistemde kullanıdğım PSU:
Hızlı Resim - 20160320 224033
Kardeşim bak şimdi bios pilini ekran kartı takılı iken sök 15 dk sonra tak ve crimson control üzerinden dual graphics kontrol et şayet kapalı ise işlem tamam. Dediklerimi yaptıktan sonra bir de bios ekranında sol üst tarafta oc genie butonu var ona bas bekle biraz ondan sonra bu işlemde tamam. Ama mutlaka dediklerimi yap hemde işlemcine güzel bir soğutucu takman gerekecek. ;)
Sorun psu da olamaz eğer 400w ise en kötü 300w verir ki kullandığın sistem 185w çekiyor. :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı