Hemen sistem özelliklerini yazıyorum ardından adım adım sorunu anlatacağım;
win 10 64-bit
MB: A68HM-E33 V2 (MS-7721)
BİOS VER.: 8.40
GRAFİK: R7 Graphics
GRAFİK BİOS VER.: 015.041.000.002.000000
Burdan sonra sorunuma geçiyorum. Bilgisayar gördüğünüz gibi 1500 TL'lik rehberdeki bilgisayar.
MSI Live Update 6'yı indirdim. Daha önceden RAM'leri düşük frenkansta kullandığım için (1600 MHz) güncelleme yapmam gerektiğini söylediler BIOS'ta. Live uptade 6 ile BIOS'u güncelledim ve bilgisayarı yeniden başlattım buraya kadar bir problem yok.
Daha sonra MB Driver güncel olmadığını gördüm ve onu da güncellemek istedim. İndirme gerçekleştikten sonra yeniden başlatın uyarısı geldi, başlattım. Sorun tam da burdan sonra
açılışta veya şifre girme ekranında herhangi bir problem yokken. Masaüstüne geçtiğinde bilgisayar sürekli bir yenileme işlemi içindeydi. Ekran her saniye yenileniyor ve mouse veya klavyeden işlem yapmaya fırsat vermiyor. (Klavyeden veya fareden şüphelenip çıkarıp tekrar başlattım ancak işe yaramadı.)
Programları ve şu an yazdığım tarayıcıyı görev yöneticisinden açtım. Ekran arka planda bu sırada sürekli yanıp sönüyordu yani yeniliyordu kendini. Bu yazıyı yazmaya çalışırken duraklayınca text areadan atıyodu. O yüzden bu yazıyı yazarken sürekli bir harf girişi yapmam gerekliydi ki bu yazıyı yazmaya devam edebebileyim.
Bu yazıyı bitirmeme yakın ekran yenileme işlemi aniden durdu, bilgisayarın monitörü kapanıp açıldı ve şu an bilgisayarda herhangi bir sorun yok. Bu yazıdan sonra PC'yi tekrar başlatıcam ve BIOS'u default yapıp açmayı denicem ancak bu ekran yenileme sorunu hakkında çözümlerinizi bekliyorum. Ekran görünttüsünü aşağıda bırakıcam. Detaylı açıklama çalıştım umarım yardımcı olursunuz.