A68HM-E33 V2 Sistem

OxiJeaN35

Hectopat
Daha fazla  
Amd A10 7870K 3,9ghz
MSI A68HM-E33 V2 FM2 DDR3
Kingston 16GB 2x8G HyperX D3 2400M
Seagate 1TB 3,5" 7200Rpm Sata3 64MB
Kingston 120GB HyperX Fur 500/500MB
Vento TA-K61 450W Atx Siyah Kasa

Bu sistem sizce nasıl ?
Uyumlu mu ?, İleri de geliştirmek istesem geliştirebilir miyim? , Güncel oyunları kasmadan oynayabilir miyim ? , Grafik ve Çizim programlarından sorunsuz bir şekilde faydalanabilir miyim ?

Teşekkürler, iyi günler dilerim . Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Üst düzey bütçem 2.000 TL. Ram yüksek tutma sebebim işlemci de bulunan ekran kartı paylasımlı ekran kartıymış yani ramden alıyormuş belleği açıkcası performansını. (Ben çok iyi anlamıyorum fakat sadece araştırma yaptım bu tanıya vardım) . O yüzden ram yüksek tutup ekran kartı almadan faydalanabileceğim bir bilgisayar olarak gördüm , ram yüksek seçme sebebim bu yani . Ama ileride bütçe oldukça işlemci ve ekran kartı yükseltmek isterim tabi ki . ( Muhtemelen anakart sanırım intel çevirmeye uygun değil soketden dolayı galiba ) Tam anlamıyorum açıkcası dediğim gibi araştırma yaptım biraz o araştırma sonucunda böyle bir sistem kurdum .

Benim attığım sistem bu arada 1600 Tl toplanacak . Amd de eskisi gibi sorun var mı ? (İşlemcisinin ısınma sorunu gibi ) . Af buyurun bilmediğimden soruyorum i3 çok eski kaçmaz mı ve sanırım bu sistem de SSD de yok yanlış görmediysem ve ram de yarı yarıya fiyat performans açısından benim attığım sistem bu sisteme göre nasıl olur acaba ? Yoksa siz ileriye dönük geliştirebilecek tarz da bir bilgisayar mı topladınız benim için ? ( Teşekkür ederim yardımlarınız için )

i3 6100 eski değil çok yenidir. Tabikide bu sistem ileriye dönüktür ve çok daha performanslıdır. 8GB ram yeterlidir. İçiniz rahat olsun. Bütçenizi 2000TL belirtmiştiniz. Ama 1600 TL ise bunu alabilirsiniz. SSD' yi sonradan ekleyebilirsiniz.

Sen kendi bilgisayarında ilerde ekran kartı takviyesi rahatlıkla yapabilirsin. Ama @Berkay Kalkan 'ın sisteminde ekran kartını değiştirmek istediğin zaman elinden çıkartman gerek. Aslında kendi sisteminde 16GB kullanman bana göre iyi olmuş. Çünkü tek modül 8 GB DDR3 2400MHZ RAM bulunmuyor, 2x4GB alman gerek ki ilerde değiştirmen gerek. O da masraf ilerde onlarıda elinden çıkarman gerek. Bana göre kendi sistemin daha iyi. Ekran kartı almadan 1-2 yıl kullanırsın. Tabi senin kullanımına göre değişir. AMD ısnıyor mu der isen. Evet o konu eskide kaldı. Ha ister isen ayrı soğutma alabilirsin. İ3 konusuna gelir isek önerilen i3 en güncel i3. Eski İ7 lerden daha iyi. Yani piyasada 4 tane işlemci yok intel tarafında. En kötü pentium, düşük İ3, Orta i5, Yüksek İ7 değil. Tamam Pentium en düşük olanı ama şuan alıcağın İntel pentium G4400 belki ilk nesil İ7'lerden daha iyi.

Tamam ekran kartı ekleyebilir ama sistem çöp. Eski nesil. Önerdiğim sistem ileriye dönüktür. Ekran kartını geliştireceği zaman elinden çıkartacak ama sonuçta iki sisteme de aynı parayı verecek yani bir zararı olmayacak.

Bütçe 2000 tl kadar çıkabilirim de, o sistemin 1600 tl olduğunu söylemek istemiştim . Anladım tam istediğim tarz bir sistem olmuş bunun borçlar bitince işlemci ve ekran kartı yenileri çıktıkça ya da indirime girdikçe artık güçlendirebilirim . Teşekkür ediyorum. SSD olsa ne olur olmasa ne olur o farkı anlatabilir misiniz ? Bilgisayarın daha erken açıldığından bahsetmişler bu süre ne kadarlık bir zaman dilimi acaba ve daha başka artıları var mı ? Bir de bu sistem ile şuan Autocad (çizim programı) , Gta 5 yada Max payne 3 oynayabilirmiyim .

Anladım , teşekkür ederim aydınlatıcı bir bilgi olmuş . Zaten bu sistemi toplarsam borçları bitince ilk fırsat da sıvı soğutmalı bakır soğutucular var mış. Onlardan almayı düşünüyordum . Diğer konuya gelince de söylediğin iyi oldu çok iyi anlamadığım için adından anlaşıldığı üzere senin dediğin mantıkta i3 i5 i7 sıralamasında iyi kötü diye düşünce vardı. Şimdi daha iyi anladım frekans , ghz farkı işlemci üzerinde ki etkisini .

SSD açılış hızını etkiler ve daha hızlıdır ama bileşenlerden kısıp SSD almak mantıklı değil. Bekleyip sonra alabilirsiniz. Her türlü oyunu rahatlıkla oynayabilirsiniz. 2000 TL ye çıkabiliyorsanız kesinlikle almalısınız. Çıkamazsanız diğer önerdiğim sistemi alabilirsiniz.

Bu arada monitörünüz var mıydı? Bu sisteme 1080p bir monitör de lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…