A68HM Gaming Anakart CPU Kırmızı Yanıyor

Pelevin

Hectopat
Bugün ethernet çıkışında bir sorun olduğu için kasayı söküp Vatan'a götürdükten sonra geri getirdim. Yaklaşık 3 saattir uğraşmama rağmen ekrana görüntü gelmiyor. CPU'da kırmızı ışık var. Bu sorununu kaynağı ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Orda 3-4 tane kırmızı ışık var. Onlardan sadece biri yanıyor. Kırmızı ışık yanan yerin yanında ne yazıyor bakarsan sorunu çözersin... (Edit CPU yanıyo çünkü güç beslemesi bağlı değil...)

Başlıkta zaten CPU diye belirttim?

Dur aynı anakartı kullanıyorum bakayım hangi ışık yanıyormuş

İşlemci soketinin sol üstündeki 8 PIN yuvası boşta duruyor. İşlemciye güç gitmiyor kısaca. Güç kaynağından gelen 8 PIN kablosunu bağlayın.

Eki Görüntüle 339205

Hocam PSU'dan gelen iki tane 4 pinli çıkış var normalde ayrı ama buraya takınca birleşiyor kendiliğinden. Renkleri de farklı görebileceğin gibi. Bunları taktiktan sonra hiç güç gelmemeye başladı PSUdan.

Dosya Ekleri

• IMAG0069.jpg
    931,3 KB · Görüntüleme: 50
  • IMAG0073.jpg
    894,1 KB · Görüntüleme: 59
İyi de CPU soğutucusunu neden söktünüz? Onu macunlayıp takıp tekrar deneyin. Hiç açmıyorsa 4 PIN mandallı güç kablosunu ayırıp CPU güç beslemesinin uygun yerine bağlayın. Zaten yanlış takmanıza olanaksız şekilde tasarlanmıştır. Ya sağa gelecek ya da sola gelecek. Yıllardır o tarz PSU kullanmadığım için emin olamadım.

Deneme amacıyla sökmüştüm, bütün olasılıkları deniyordum. Çok teşekkür ederim sayenizde yaptım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…