Merhaba. 3-4 gün önce EasyCep'ten taksitle yenilenmiş Samsung A72 telefon aldım. Şarj tüketimi bana çok anormal geldi, sizce normal mi? YouTube'da güç tasarrufu modunda 1 saat video izleme süresinde şarj %72'den %62'ye düştü. ( Sadece video açıktı).
Güç tüketimi açık iken 1 saatte %10 gitmesi birazcık fazla ama öyle aman aman fazla da değil. Yenilenmiş cihaz olduğu için bataryası eski, yıpranmış olabilir.
Güç tüketimi açık iken 1 saatte %10 gitmesi birazcık fazla ama öyle aman aman fazla da değil. Yenilenmiş cihaz olduğu için bataryası eski, yıpranmış olabilir.
Ayrıca EasyCep'te "batarya çok az gidiyor" sebebi ile değişim var ise yapmayı düşünebilirsiniz. Ya da bataryasını deji/woyax ile (eğer var ise) kendiniz değiştirebilirsiniz. iPhone dışı cihazlarda pil değişimi çok kolay yapılıyor.
Telefon fabrika ayarlarına döndürülmüş ise pil kendini adapte etmeye çalıştığı için ilk iki hafta anormal tüketim değerleri normaldir diye düşünüyorum. Orijinal veya yan sanayi pil kullanmanız durumu değiştirmez sanırım. İkinci haftadan sonra pil kendini belli eder.
Telefon fabrika ayarlarına döndürülmüş ise pil kendini adapte etmeye çalıştığı için ilk iki hafta anormal tüketim değerleri normaldir diye düşünüyorum. Orijinal veya yan sanayi pil kullanmanız durumu değiştirmez sanırım. İkinci haftadan sonra pil kendini belli eder.