A8 5600K Sisteme Yükseltme

Thorun Çekici

Kilopat
Twitch platformunda LoL oynamak için sistem toplamak istiyorum. Sistemimdeki parçaların resimlerini koyacağım, hangi parçaların değişmesi veya kalması gerektiği hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum, dolar fazla olduğu için baştan toplamak fazla maliyetli olacak. Sistemle ilgili sorularınızı cevaplarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
GTX 1050 Tİ alabilirsin. Bir SSD'de alırsan.sıfır PC kurmuşsun hissi verir. Onun dışında FM2+ sokette malesef işlemci kısmında fazla bir seçenek yok. X4 880K alabilirsin. Ama ne kadar değer bilmiyorum. Sahip olduğun işlemciye O.C. yaparak biraz idare edebilirsin. Ama FM2+ platformu eski ve günümüz için yetersiz bu sisteme daha fazla yatırım yapma derim.

Son düzenleme:
Kullandığım anakart FM2+ ben parçaların genelinin değiştirmekten korkuyodum neyse ki 2 parçayla halledicez sanırım.

Bence x4 845 alabilirsin. Daha önce kullandım güzel işlemci. Ama 860k 880k gibi işlemciler de hızaşırtma yapılabilen iyi işlemciler. Onun yanına arkadaşın dediği gibi 1050Ti alırsan her oyunu oynarsın.

Bütçen varsa hepsini değiştir bence. Dediğim gibi FM2+ platformu ve işlemcileri günümüz için yetersiz. Ama o kadar bütçen yoksa GTX 1050 Ti al. İşlemcine ağır O.C. yaptır. Bir şekilde biraz götürür. SSD'nin oyun performansına etkisi yok. Sadace sistem daha hızlı açılır. Oyunlarda loading ekranı daha hızlı geçer. Yeni bir PC almışsın hissiyatı verir.

X4 845 almasının anlamı yok bence. Alacaksa X4 880K alabilir. Ama ne X4 845 ne X4 880K. A8 5600K'dan çokta farklı olmayacaktır. Teknik özelliklerine burdan bakabilirsiniz.

AMD Athlon X4 880K compare AMD APU A8-5600K Quad-Core CPU

Bu sisteme en iyi gidebilecek parçalar X4 880K ve 1050 Ti değil mi bunu anladım. Lolde oyunumu etkilemeyecek şekilde oynasam yeter başka bişey istemiyorum onun dışında yayıncılıkta bişeyler kazanınca baştan toplamayı düşünüyorum profesyonel olarak yapmak istediğim için. Bütçem malesef yok şimdilik idare etmem gerek dolar biraz daha düşük olsaydı belki denerdim.

İşlemciyi değiştirmek sana çok bir şey kazandırmayacak diyorum. Mevcut işlemcine O.C. yaptır. LOL için ona da gerek yok zaten. O.C. yapmadan da A8 5600K LOL yeter. Hatta sadace LOL için düşünüyorsan GT 1030'da alabilirsin.

Sadece LOL içinse evet GT1030 yeter artar. Ama ilerde PUBG gibi oyunları da oynamak istersen GTX1050Ti almanı öneririm. Şu anki işlemcin O.C. yapılabiliyorsa bence de X4 845'e gerek yok.
Aynen hatta sizin işlemciniz X4 845 ten daha iyiymiş. Özür dilerim. Eğer PUBG falan oynarım dersen GTX 1050Ti alın. Sadece LOL oynuyorum dersen 500 TL'ye GT 1030 al yeter.

O kadar detaylı bilgi veremem. Bu işlemcileri kullanmadım. Ama şöyle söyleyeyim. X4 880K APU olmadığı için RAM performansını çok etkilemiyor. İşlem gücü daha yüksek olduğu için de bir nebze daha performanslı olacaktır. Ama buna değer mi? Açıkcası bilmiyorum.

gtx 1050 x4 880k - Google'da Ara

gtx 1050 ti x4 880k - Google'da Ara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…