A8 5600K ve RX570 darboğaz

• Konuyu başlatan qewr
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 1.174

qewr

Kilopat
Daha fazla  
Askerden sonra aldığım 2. El sisteme, ASUS STRIX RX 570 4G Versiyonunu taktım 7 8 ay kullandıktan sonra Ghost recon wildlands oyununa girdim FPS 25 üzerine çıkmıyordu sonra işlemci tarafında dar boğaz olduğunu fark ettim.

Bu sistem için yeni bir işlemci alacağım lakin FM2 soketlere uygun işlemciler piyasa da bulunmuyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Anakart: ASUS A68HM-K
Ekran kartı: ASUS STRIX RX570
Islemci: AMD A8 5600k
RAM: Kingston Fury 2X4 8 gigabayt

Not: Overclock denedim 4.1 GHz kadar çıktım onun üstü stabil değildi voltaj ayarını da bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
FM2 platformunda zaten o ekran kartını besleyebilecek bir işlemci yok. Yeni anakart ve işlemci almanız gerekiyor tam gücünde kullanmak isterseniz.

Aslında tercihim en ekonomik sistemden yana. Yeni anakart işlemci ram neredeyse 1500 tl ye patlar bunun yerine A10 7870K alsam bu farkı kapatır mı ?
Bunun yanı sıra ileride bu sistemdeki ekran kartını söküp yeni sistem de Crossfire yaparım eski sistemi de low da oyun oynatacak şekilde abime veririm diye düşündüm.
Şu an 2 satıcıyla görüşüyorum birisi A10 7870K satıyor diğeri ise ATHLON x4 860K satıyor ilk tercihim 7870k dan yana kafama kurcalayan şey ise hangisi daha performanslı.

Aslında tercihim en ekonomik sistemden yana. Yeni anakart işlemci ram neredeyse 1500 tl ye patlar bunun yerine A10 7870K alsam bu farkı kapatır mı ?
Bunun yanı sıra ileride bu sistemdeki ekran kartını söküp yeni sistem de Crossfire yaparım eski sistemi de low da oyun oynatacak şekilde abime veririm diye düşündüm.
Şu an 2 satıcıyla görüşüyorum birisi A10 7870K satıyor diğeri ise ATHLON x4 860K satıyor ilk tercihim 7870k dan yana kafama kurcalayan şey ise hangisi daha performanslı.
Darboğaz yapmayacağından eminseniz A10 tercih edebilirsiniz ama bence RX 570 ile darboğaz yapacaktır. Çünkü FM2 slot ve işlemcileri artık çok eskide kaldı.

Darboğaz yapmayacağından eminseniz A10 tercih edebilirsiniz ama bence RX 570 ile darboğaz yapacaktır. Çünkü FM2 slot ve işlemcileri artık çok eskide kaldı.
Aslında emin değilim 860k ile A10 7870k 'nın işlemci tarafında performans farkları nasıl acaba ?

Teşekkür ederim. Ben illa ikisinden birini alacağım diyorsanız 7870k alın derim. 860k kullandım ve elimde hala duruyor temizlerken pinini kırdım. Sonra sizin gibi anakartı falan değiştirmek istemediğimden uygun fiyata a10 7860k aldım şuan onu kullanıyorum. 7870k işlem gücü olarak 860k dan biraz daha üstündür hemde dahili gpu su var bildiğiniz gibi 860k da dahili gpu yok. Yani yarın öbür gün ekran kartınıza birşey olursa 860k dan görüntü alamassınız.
Şunu belirtmeden geçemiyceğim, ben rx570 kullanmadım ama büyük olasıkla her iki işlemcide bu ekran kartına darboğaz yapacaktır. Yukarıdaki arkadaşların belirttiği gibi o kart, tan tam performans almak istiyorsanız mutlaka işlemciyi ve anakartı değiştirmeniz gerekir. Uygun fiyata ikinci el 4.nesil i5 falanda düşünebilirsiniz uygun fiyata bulursanız anakartlarıda ucuz 150 lira civarında h81 anakart, lar var, hem mevcut Ram' inizide kullanırsınız ekstra Ram masrafı olmaz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı