A8-6600K ve GTX 950 sistem görüntü vermiyor

MrClown

Kilopat
Daha fazla  
Geçtiğimiz günlerde oyun oynarken PC durup dururken kapandı. Kasaya bastığımda tepki alamadım. Biraz inceledim sorunun işlemciye güç veren 4 pin girişinin anakartı kısa devreye düşürdüğünü saptadım. 4 pini çıkardığımda çalışıyor takınca sistem tamamen duruyordu. Bundan dolayı PC hiçbir şekilde tepki vermiyordu. Daha sonra yeni bir anakart aldım ve sorunsuz monte ettim. Fakat bu sefer de sistem gayet iyi çalışıyor ekrana görüntü vermiyor.
  • -Ekran kartını söktüm, onboard denedim sonuç alamadım.
  • -Bellekleri değiştirdim sonuç alamadım.
  • -Güç kaynağından gelen voltu ölçtüm ayrıca farklı güç kaynağı ile denedim, sonuç alamadım.
  • -Anakart üstündeki BIOS pilini söktüm-taktım, statik elektriği boşaltmayı denedim sonuç alamadım.
2 farklı bilgisayar tamircisi ile görüştüm ikisi de benim gereken her şeyi yaptığımı, yeni aldığım anakartta sorun olabileceğini söylediler. Sizce bu sorun nerede? Çünkü ben anlam veremiyorum.
Sistemim;
  • ASUS GTX950 -Ekran Kartı
  • MSI A68HM E33 V2 -Anakart
  • AMD A8-6600K -İşlemci
  • DDR3 8X2 -Bellek
  • Zalman 500LE -Güç Kaynağı

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartının BİOS sürümü 7721v85 ise işlemcinin çalışması gerekli.

Görüntü hiç gelmiyor. Bios sürümünü nasıl güncelleyebilir ya da değiştirebilirim ?

Anakartı kasaya monte ettiniz. Yükseltme vidası kullandınız mı? Yani direk kasaya değmiyor demi anakart?

Anakartı kasaya monte ettiniz. Yükseltme vidası kullandınız mı? Yani direk kasaya değmiyor demi anakart?
Kesinlikle değmiyor. Bunun bilincinde olan birisiyim ki elimden gelen her şeyi yaptım. Ayrıca değiyor olsa bile uzay montaj yaparak çalıştırdığımda görüntü vermesi gerekirdi.
Bilgisayar tamircileri yeni BİOS yükleyebiliyorlar.
BİOS yüklüyorlar fakat anakart üstündeki BİOS çipini sökmesi gerektiğini anakartımın da yeni olması sebebiyle garanti dışı kalacağını söyledi. Bu sebeple anakartı iade ettim, yenisini bekliyorum. Aynı sorun devam ederse işlemcide çözüm arayacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…