A8-7410 Windows 11 nihai sürüm kurulabilir mi?

466609

Hectopat
Makaleler
3
Merhaba. Aklıma bir soru takıldı, o yüzden size sormak istiyorum. Bildiğiniz üzere desteklenmeyen bilgisayarlara Windows 11 kuramayacağız, benim de sadece 1 eksiğim var.

İşlemcim bu;

Ben nihai sürümü kurarsam güncelleme alabilir miyim ve ileride bu işlemci de destekler mi? Bu konuda pek bilgim yok. Beni aydınlatırsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu anlık nihai sürümde hangi işlemcilerin destekleneceğini Microsoft'un bile bildiğinden emin değilim. Yani herhangi bir şey söylememiz mümkün değil. Zamanla gereksinimler düşüyor aslında, belki tüm işlemcilere desteği gelebilir. Beklemekten başka çare yok gibi.

Sizce bendeki işlemci de ilerde destekler mi? Tabii bunu ileride göreceğiz ama çok merak ediyorum.

Sizce bendeki işlemci de ilerde destekler mi? Tabii bunu ileride göreceğiz ama çok merak ediyorum.
Destekleyeceğini ummaktan başka çare yok . Bence AM3 soketli işlemcilere kadar bile destekleyebilir.

Destekleyeceğini ummaktan başka çare yok . Bence AM3 soketli işlemcilere kadar bile destekleyebilir.

Cevabınız için teşekkür ederim. Umarım ileride destekler. Zaten desteklenmemesine rağmen sorunsuz kullanıyorum o da bir garip.

Microsoft desteklenmeyen CPU'lar hakkında açıklama yaptı. Desteklenmeyen bir CPU'ya sahipseniz Windows Update üzerinden Windows 11'e yükseltmeyi otomatik olarak yapamazsınız. Fakat aynı Windows 10'da işlenilen rotadaki gibi "MediaCreationTool.exe" üzerinden kendiniz Windows 11'e manual olarak yükseltme yapabilirsiniz. Tabii ki desteklenmeyen işlemciler önerilmiyor, fazla CPU kullanımı gibi sorunlar yaşayabilirsiniz.

Şu an Windows 11 kullanıyorum zaten ama nihai sürümde güncelleme alacak mıyım onu bilmiyorum. Bu arada arkada tarayıcı açıkken ve birkaç program açıkken %26 CPU kullanımı var.

Bende de aynı donanım var ve bende de sadece işlemci desteklemiyordu bu yüzden ileride sıkıntı olur diye temiz formatla 10'a geri döndüm. Aslında çok memnundum.

Bu arada ek bir sorum olacak biz hala güncel ekran kartı driverını kullanamıyoruz deme maalesef. 16.12.2'yi veya 15.7.1'i kullanmak zorunda kalıyorum. Yeni driverlar donma yapıyor. En son 17 serisi yapmıyor ama onda da işlemci dalglanma yapıyor. İşlemci kullanımı %2 ile %18 arası gidip geliyor bu sorun da Netflix'de ve Vlc'de Full hd videolarda problem yaratıyor. Şuan 16.12.2 ile iyiyim ama güncel driverlar oyunlarda 5 FPS daha arttırıyor. No Mans Sky'ı mesela hiç açamıyorum güncel değil diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…