A8 7600 İşlemciye En Fazla Hangi Ekran Kartı Takılır?

technofan

Kilopat
Daha fazla  
Başlıkta belirttiğim gibi en fazla hangi ekran kartını takarsam darboğaz sıkıntısı olmaz ?

Arkadaşlar selamun aleyküm belki konuyla alakası olmayabilir ama yardım edebileceğinizi düşünüyorum . casper vıa v5 kullanıyorum ve galeride fotoğraflarm görünmüyor nasıl düzelte bilirim ...

Passmark puanına(5177) göre değerlendirirsek Rx 480 bile kullanabilirsin. Darboğaz olma ihtimali yok gibi ama eğer olursa çok az bir darboğaz olacaktır. Kabul edilebilir.

Yani ne kadar derecede bir performans düşer. Ben darboğaz olmasını istemiyorum eğer r9 380 darboğaz yapmıyorsa alabilirim. RX 480' i beklemeyi gerekli görmüyorum çünkü bütün forumdaki bu kartı bekleyen abilerim hayal kırıklığına uğradılar fiyattan ötürü. Çoğumuz daha düşük fiyatları bekliyorduk. O yüzden pek sıcak bakmıyorum. Birde r9 380' i alırsam 4 GB' lık mı 2 GB' lık mı alıyım ?

Yok mu önerisi olan ?

Alacaksan 4GB al derim tabiki fakat amd a serisi işlemci alma mantığı ekran kartına para vermekten kaçınmak gibi birşey. Keske en başında bari FX işlemci alıp sonrada güzel bir ekran kartını takip kullansaydin derim.

Keske en başında bari FX işlemci alıp sonrada güzel bir ekran kartını takip kullansaydin derim.
FX işlemciler eski nesil ve günümüzde pek çok kullanıcının şikayetleri var. Apu sistem ekran kartı konusunda avantaj sağladığı için tercih sebebidir fakat A8-7600 Apular içerisinde eski bir Apu ve Apu toplarken ileride ekran kartı takviyesi ile toplanan bir sistem. Arkadaşın sistemi şu an istediği performansı vermiyorsa bütçesi de uygunsa sahip olduğu Apu'nun grafik çekirdeklerinden daha iyi performans sunan bir ekran kartı alıp kullanabilir. Bu konuda skala oldukça geniş ben de RX 480'e kadar herhangi bir ekran kartını kullanabilirsin diyerek anlatmaya çalıştım.

Yalnız tam anlaşılmamış söylediklerim. RX 480 bile alabilirsin dedim illa git onu al demedim. Bütçen neye uygunsa kartların testlerden aldığı puanlara göre oyun testlerini inceleyerek f/p olayını da göz önüne alarak istediğin kartı alabilirsin. Şunu da belirtmek gerek diyelim ki RX 480 aldın GTA oynuyorsun ekran kartın %80-90 kullanım yüzdesinde olsun. Farzı misal ikinci bir kart olarak da R9 380 var diyelim. Bu kart darboğaz olmuyor ama performansı normal şartlarda RX 480'den düşük. Bu durumda senin RX 480'den darboğaz olmasına rağmen daha yüksek performans alma ihtimalin var. Özetle çok iyi bir kart az bir darboğazla ortalama bir karttan daha iyi performans verir.

Çok doğru hocam haklisiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…