A8 7650K sistem kilitlenme sorunu

kazimm

Centipat
Merhaba iyi günler. Bu konu başlığına benzer daha önce bir konu açılmış lakin çözüm bulunamamış. Bu sebepten ötürü tekrar konuyu açmak istedim. Bilgisayarımı bir yere giderken açık bırakıyorum herhangi bir uygulama indirirken yüklensin diye. Fakat 0-45 dakika sonra geldiğimde bilgisayar kilitlenmiş oluyor. Mouse falan hareket etmiyor. Klavye fonksiyonları çalışmıyor. Kasadan reset atmadan kullanamıyorum. Tabiki bu sürede indirmelerde duruyor bir anlamı olmuyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Sistemim:
İşletim sistemi: Windows 10 Pro
İşlemci: AMD A8-7650K 3.3 GHz
Anakart: ASUS A88XM-A/USB 3.1.
RAM: 12 GB modelini bilmiyorum.
Ekran kartı: GeForce GT 420 2 GB.

Bunu nasıl yapacağım konusunda yardımcı olabilirsen sevinirim
  1. Bu linki kullanarak bilgisayarınıza direkt olarak indirin.
  2. Zip dosyasındaki dosyaları bir klasöre çıkarın.
  3. Çıkardığınız klasörün içinden "DiskInfo64.exe" dosyasını bulun ve sağ tık > "Yönetici olarak çalıştır" kısmına tıklayın. Çıkan Windows mesajında "Evet" kısmına tıklayın.
  4. Program açıldığında üstteki sekmeden "Disk" kısmından SSD'ninizin seçili olduğundan emin olun. Gerekirse ekrandan özelliklerini doğrulayın.
Ekran görüntüsü:
Ek Açıklama 2020-05-28 113347.jpg

Sizde gösterdiğim gibi ekran görüntüsünü atın.

2. adım olarak Mark testi yapacağız.
  1. Bu linkten uygulamayı indirin.
  2. Deminki işlemlerin aynısını uygulayın. Açacağınız "exe" dosyası "DiskMark64.exe" olacaktır. Yönetici olarak çalıştırın.
  3. Karşınıza basit bir ekran çıktı. Bu ekrandan yapacağınız sadece "Dil(Language)" sekmesinin hemen altında bulunan dizin seçme kısmından Windows 10 işletim sisteminin yüklü olduğu yeri seçiniz. Ki genellikle bu "C:" olur. Emin olmak için:
    • Sol attan "Arama" yerine Bu Bilgisayar yazın ve açın. "Cihaz ve sürücüler" kısmından üstünde Windows 10 logosu olan diski teyit edin. Yanındaki harf Windows'un diskinizin bölünmüş yada bölünmemiş hangi ana dizinde olduğunu gösterir. Programdan bu dizini seçin.
  4. Testi başlatmadan önce Windows güncellemelerini, oyun, CyrstalDiskMark haricinde diğer programlar, gereksiz arka plan uygulamalarını kapatın, durdurun. Kısacası diskinizin kullanımı boşta olsun diye.
  5. Seçtikten sonra stok ayarlarda (ekran görüntüsünde mevcut) sol üst köşede yer alan "All" kısmına tıklayın. Ve bitene kadar sabırla bekleyin. (Stop yazısı gidip tekrar eski haline geldiği an bitmiş demektir.)
Bitince ekran görüntüsünü atın.
12.jpg

Not: Benim önceden kullandığım programın sürümü farklı olduğundan birimleri değiştirebiliyorum ben. Kafaya takılacak bir şey değil. Zaten bize de Mb/s cinsinden lazım. 😉

Yardımların için çok teşekkür ederim. Bunları yinede yapacam.☺ Fakat sorunu buldum bende 4 adet 4+4+2+2 RAM bulunmaktaydı, bunlardan biri arızalı olduğu için çakışma yapıyormuş tek tek deneyerek arızalı RAM ı buldum ve çıkardım şuan herhangi bir sorun yaşamıyorum.🙂🙂

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı