Hocam ses yapıyormuş pompası, hava soğutmayla çok fazla sıcaklık farkı yokmuş arasında yinede sen bilirsin. Aslında noctua alacaktım ancak Türkiye' de yok galiba, büyük ihtimalle lucifer v2 alacağım.
Sistem hala dengesiz. 3800 TL gibi bir fiyata 970 bir sistem toplanmalı. GTX 970+i5 4460+ H97 Gaming 3+8 GB 1600 MHz DDR3 CL9-10 bellek+1TB HDD+Zalman Z3 Plus 600W+120 GB Corsair LE serisi SSD
Bu bir oyun sistemiyse ekran kartı en pahalı bileşen olmalı, ardından işlemci ve anakart takip etmeli. Eğer grafik tasarımı yapmayacaksan ya da ağır bir şekilde render ile uğraşmayacaksan 16 GB oldukça yetersiz. GTA 5 bile en yüksek ayarlarda sistem 7 GB bellek tüketiyor. Bu sistem her türlü daha çok performans verir. Hatta birazdan @Tristan23 adlı arkadaşımız gelip buraya 980 sığdırıp dağıtacak ortayı ama ben o gelene kadar idare edeyimPeki önerebileceğin su soğutma var mı fiyat olarak o civarda? Su soğutmaya nedensizce "özeniyorum".
Dengesizlik neresinde anlayamadım. Ekran kartı çok da düşük bir ekran kartı değil, oc de atlanılmamalı. Ramleri kendim 16 tercih ediyorum zaten. Kasadan ise vazgeçmeyeceğim..
Sistemin güzel olmuş öneri için sağol hocam.Bu bir oyun sistemiyse ekran kartı en pahalı bileşen olmalı, ardından işlemci ve anakart takip etmeli. Eğer grafik tasarımı yapmayacaksan ya da ağır bir şekilde render ile uğraşmayacaksan 16 GB oldukça yetersiz. GTA 5 bile en yüksek ayarlarda sistem 7 GB bellek tüketiyor. Bu sistem her türlü daha çok performans verir. Hatta birazdan @Tristan23 adlı arkadaşımız gelip buraya 980 sığdırıp dağıtacak ortayı ama ben o gelene kadar idare edeyimArtan 200 TL ile istediğin bir soğutma falan alırsın gerek olmasa da. Skylake toplanabilirdi fakat Haswell işinizi görecektir.Eki Görüntüle 106190
970'in 2GB versiyonu yok. Sırf bunun için 960'a düşülmez zaten. Bu arada H97 ile Z97 arasındaki farkı şöyle anlatayım. H97 yonga setli bir anakart overclock ettirmez. Yani gidip H97-i3 4160 bir sistem toplarsanız overclock edemezsiniz. Eğer Z97+ i5 4690K bir sistem toplarsanız overclock edebilirsiniz. İşlemcilerdeki K ibaresi de aynı şekilde, K ibaresi olan overclock edilir, K ibaresi olmayan edilemez. Önerdiğiniz kasayla beraber bir güç kaynağı gelmediğine göre kaliteli bir güç kaynağı seçerseniz o kasayı alabilirsiniz.Sistemin güzel olmuş öneri için sağol hocam.Haklısın ekran kartına abanmak gerek ancak ben şey düşündüm genel olarak zaten csgo oynayan bir arkadaşınızım, diyeceksiniz şimdi o zaman bu sistem çok yüksek ancak özel ilgi alanım olduğu için abanıyorum yani.. Ekipman falan var zaten ona ek bütçe lazım değil, sadece pc bütçem budur ortalama. z97 ile h97 arasındaki farkı bilmiyorum ben nedir acaba? Bir de dediğim gibi bu kasayı bırakmak istemiyorum hocam resmen rüyalarıma giriyor.. Ve 4gb ekran kartı bana yersiz geldi zaten 2gb fazlasıyla kaldıracaktır.
970'in 2GB versiyonu yok. Sırf bunun için 960'a düşülmez zaten. Bu arada H97 ile Z97 arasındaki farkı şöyle anlatayım. H97 yonga setli bir anakart overclock ettirmez. Yani gidip H97-i3 4160 bir sistem toplarsanız overclock edemezsiniz. Eğer Z97+ i5 4690K bir sistem toplarsanız overclock edebilirsiniz. İşlemcilerdeki K ibaresi de aynı şekilde, K ibaresi olan overclock edilir, K ibaresi olmayan edilemez. Önerdiğiniz kasayla beraber bir güç kaynağı gelmediğine göre kaliteli bir güç kaynağı seçerseniz o kasayı alabilirsiniz.
COOLER MASTER G650M 80PLUS 650W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞIZaten oc yapacağımdan dolayı 4690k tercih etmiştim hocam. z97 tercihim de yerindeymiş o zaman.. İşte güç kaynağı açısından sıkıntılardayım açıkçası, modüler bir kaynak aramaktayım. corsair rm serisi beğendim ancak vatan dahil neredeyse hiçbir yerde bulunmuyor.. Varmı önerebileceğin modüler bir kaynak?
Sepete ekledim, sağolasın.
Bence r9 390 almalısın gtx 970 sorunlu bir seri ileride 2k veya 2560×1080 bir monitör alırsan sıkıntı yaşamazsın 8gb bellek işini kolaylaştırır.Sepete ekledim, sağolasın.
Bu arada aklıma şöyle bir şey takıldı, bu toplayacağım pc yalnızca oyun için kullanılacak. İntel yerine amd tercih etmeme gerek var mı? O aradaki fiyat farkıyla da ekran kartına yönelebilirim.
960 alacağım yüzde 90.. Benim ihtiyacımı karşılayacaktır.Bence r9 390 almalısın gtx 970 sorunlu bir seri ileride 2k veya 2560×1080 bir monitör alırsan sıkıntı yaşamazsın 8gb bellek işini kolaylaştırır.
970 bir seri değil. 9xx serisinde coil whine var diye sorunlu diyemeyiz. Fakat 970 4GB olsa da 3.5 GB kullandıktan sonra kalan 0.5 MB çok yavaş kullanılıyor.Bence r9 390 almalısın gtx 970 sorunlu bir seri ileride 2k veya 2560×1080 bir monitör alırsan sıkıntı yaşamazsın 8gb bellek işini kolaylaştırır.