A88XM-A Anakart Overclock

Şuan yaptım 4 ghz oldu. Prime95de kaç dakikalık test yapmam gerekiyor.

Şuan yaptım 4 ghz oldu. Prime95de kaç dakikalık test yapmam gerekiyor.

Şimdi öncelikle sıcaklıkları takip edebileceginiz bir program indirin. HWMonıtor olabilir. Bu programı açın. Sonrasına Prıme95 adlı programı açın yarım saat civarı test edin. 4 ayrı pencere açılacak hiçbirisinin hata vermemesi gerekli.

Hata vermesse sorun yoktur ozaman? Sıcaklık değerleri max kaç olmalı, birde ramlerin frekansınıda değiştirsem nasıl olur? Sizin dediğiniz AI Overclock Tuner bölümünde auto yerine docp yapınca ram frekanslarıda değiştiriliyor.

İşlemci içerisindeki ekran kartınını verimli kullanabilmek için en az 2133MHZ bellek frekansına ihtiyacınız vardı. Fakat harici ekran kartı kullandıgınız için hiçbir fark yaratmayacaktır. O sogutucu ile sıcaklıkların 60 dereceye ulaşmaması gerekli.

Benim işlemci içerisinde ekran kartı bulunmuyor hocam, X4 860K kullanıyorum. Son bir sorum daha olucak Çarpan değiştirmeyle voltaj arttırma arasında ne fark var?

Benim işlemci içerisinde ekran kartı bulunmuyor hocam, X4 860K kullanıyorum. Son bir sorum daha olucak Çarpan değiştirmeyle voltaj arttırma arasında ne fark var?

Ben A10 7850K kullanıyorsunuz sanmıştım. Belirli bir frekanstan sonra fabrika çıkışta işlemciye tanımlanın voltaj yeterli olmuyor. Biraz arttırmak gerekiyor. Böyle olunca tabi işlemci ısısıda artıyor. Çarpan arttırmadan voltaj arttırmak mantıksız olur açıkcası.

Ben ilk başlarda A10 düşünmüştüm sonradan boşa para vermeye gerek yok bunu alsanda yeterli dediler. Gidip ekstradan birde ssd almış oldum ona vericeğim para ile. Voltajı yükseltmeden sadece çarpanı değiştirdik ya bi sorun yaratmaz umarım, benim aklıma takılan soru ise diğer anakartlardaki hazır ayarlar bunda niye yok. Adamlar boşu boşuna mı kolay O.C diye yazmış

Bi sorun olup olmadıgını anlamak için Prıme95 ile test ediyoruz zaten. Kolay OC olayını bende anlamadım.

Bi sorun olup olmadıgını anlamak için Prıme95 ile test ediyoruz zaten. Kolay OC olayını bende anlamadım.
Prime95 ile test edeyim dedim 2dakika geçti bilgisayar kitlendi, eski haline aldım ayarları, yine kitlendi normal mi bu sizce?

Reset attım tekrar denedim bu sefer oldu, değerler bu şekilde 50 dakika falan bekletebildim anca.

Dosya Ekleri

• 111.jpg
    276,6 KB · Görüntüleme: 285
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…