AAA oyunlar için R3 3100'den R5 5600'e geçmek mantıklı mı?

Makaleler
17
Yer
İzmir
RAM
Kingston 2x8 3200 MHz
Anakart
Gigabyte B450M K
Selamlar. R3 3100 ile RTX 4060 kullanıyorum. TLOU 2 FPS testlerine baktığım zaman R5 5600 ile RTX 4060'ın neredeyse aynı FPS'i alıyorum R3 3100 ile belki 5 FPS düşük. Normal mi? Saçma geldi yani.

Evet darboğaz yapıyor ancak ben 2K veya 4K oynuyorum 60 FPS bir şekilde önlüyorum yani.

Ne düşünüyorsunuz?

4060 ile 2-4k oynuyorsan hangi işlemciyi takarsan tak besler, performans farkı olmaz.
Lakin olması gerektiği gibi 1080p'de oynarsan, 5600 kayda değer fark yaratır.

TLOU 2 FPS testlerine baktığım zaman R5 5600 ile RTX 4060'ın neredeyse aynı FPS'i alıyorum R3 3100 ile belki 5 FPS düşük. Normal mi? Saçma geldi yani.
Bunun sebebi yanlış oyunda işlemci kıyası yapman, en ağır grafikli yapımlardan biriyle test ediyorsun.
Zaten oyun GPU'yu tamamen kullanıyor, farkın minimal olması normal.
BF5 gibi bir oyunda test et, iki işlemci arasında dağlar var.

Bunun sebebi yanlış oyunda işlemci kıyası yapman, en ağır grafikli yapımlardan biriyle test ediyorsun.
Zaten oyun GPU'yu tamamen kullanıyor, farkın minimal olması normal.
BF5 gibi bir oyunda test et, iki işlemci arasında dağlar var.
Evet bende biliyorum da onun için sordum işte neden böyle diye. O zaman AAA oyunlarda ciddi bir fark yaratmayacak mı deniyor?

İleride zaten her türlü alacağım.

O zaman AAA oyunlarda ciddi bir fark yaratmayacak mı deniyor?
Evet, grafikleriyle öne çıkan herhangi bir oyunda kayda değer fark olmayacak. Çünkü zaten 4060 kullanıyorsun.
Hele grafikler de ultra-yüksek oynuyorsan işlemcinin üstündeki yük bir o kadar azalıyor. Haliyle performansa olan etkisi de azalıyor.

Yine istisnalar olabilir tabiki, örneğin CP2077 yoğun açık dünyasından dolayı işlemciyi de zorlayan bir oyun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı