AAA pil önerisi

Bir çok testte en ucuzu olsada bimin sattığı BPower idi sanırım fiyatı 4 te 1 olmasına rağmen duracell den yüzde 5 civarında zayıf sadece oyüzden git onu al. Ucuz ve etkili.

Dosya Ekleri

• 210B328A-2B7D-4D6F-A970-6966BCF0517A.jpeg
    210B328A-2B7D-4D6F-A970-6966BCF0517A.jpeg
    51,4 KB · Görüntüleme: 494
Merhaba. AA ve AAA boyutlu normal ve ince kalem alkalin tipli pillerde "duracell" en kaliteli pil markasıdır diyorum. Kolay gelsin.
Fiyat performans olarak en iyisi BİM'de satılan Power-b markalı piller.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Merhaba. Sevgili arkadaşlar; bir pilin saklanma koşulu hipermarket ve sıradan bir bakkalda elbette ki bazı farklılıkları gösterebilir. Büyük bir megamarketten alınan bir kuru pilin (çinko-karbon Löklanşe pilin) voltajı 1.62 volt olarak avometrede ölçülürken bakkaldan veya rafta saklama ortam şartı, sıcaklığı, nemi, vb. çok uygun olmayan bir süper marketten satın alınmış olan kuru pilin voltajı 1.52 -1.54 volt olarak da ölçülebilir. Bunun nedeni pil ve şarjlı aküler saklanma (rafta bekletilme) şartlarına bağlı (nem, sıcaklık, çok uzun zaman, vb.) olarak uzun süreli beklemelerde kendilerinden beklenilen amper*saat kapasitelerinde bazı beklenilmeyen farklılıkları kolayca gösterebilirler.

Yani pil ve şarjlı akülerin ömürleri veya kaç saat süreyle faydalı akım verebildiği üzerinden yapılan pil testlerinde normal şartların test ortamında mutlaka sağlanmış olması, güvenilir kaynaktan alınan değişik markadaki pillerin de üretim ve rafta bekleme tarihlerinin eşit olması gerekir. Buna dikkat edilmeden yapılan pil ömrüyle ilgili test sonuçları çok sağlıklı olamayabilir, izleyenler için çok fazla ikna edici olamayabilir.

Pilin veya şarjlı pille, akülerin faydalı (kullanılabilecek) akımı: Örneğin bir duvar saatini, elektronik bir cihazı bu pil pil yuvalarına takıldıktan sonra kaç saat boyunca veya cihazı aksaklık olmadan normal olarak çalıştırabileceği en düşük voltaj seviyesine inmiş bulunan pil voltajıdır. Bir cihazda voltaj seviyesiyle kullanılmayan pil başka cihazda bir süre daha kullanılıp atık duruma gelmeyebilir. Bu cihazın örneğin duvar saatinin en düşük kaç volta indiğinde çalışmasını durdurmasıyla doğrudan ilgili durumdur. Pilin kullanımla sadece pil voltajı değil amper*saat denilen volt ve amper kapasitesi de ayni anda düşmüş olur. Pilin cihazlar için kullanılamayacak bir seviyeye gelmesi pilden çekilen amper*saat büyüklüğüyle de doğru orantılıdır ve ömür üzerinde küçük değişmelere yol açabilir.

Şimdi buradan pil testinin ne kadar sağlıklı olduğu belirli olmayan ev-atölye tipi yerde elektronik cihazlar eşliğinde yapılan pil testine gelelim. Birbirleriyle karşılaştırması teste yapılan bu pillerin ayni kaynaktan, ayni fabrika üretim tarihinde çıkmış olduğundan ve testi yapılan ortamın (nem, sıcaklık, dış atmosfer basıncı, vb.) normal şartlar denilen en ideal şartlarda yapıldığı belirtilmemiş. Çünkü kimya deneylerinde doğruluk alınması istenen çok kritik kimyasal deneylerde çok iyi bilineceği gibi mutlaka “normal şartlar ortamı” mutlaka aranır ve bu mutlaka gözetilir. Değişik marka pil numunelerinden birer adet pil seçilip seçkin elektronik cihazlarla pil kullanım ömürlerinin bir karşılaştırılması yapılması bu videoda hedeflenmiştir. Kendi vicdanınıza sığınıp bu pil ömür testlerinin çok sağlıklı olarak sonuçlandığını % 100 doğruluk payıyla iddia edebilir misiniz?

Doğrusu ben edemiyorum ve bu pil ömrü test sonuçları karşılaştırmasına % 100 doğrulukla ne yazık ki normal ortam şartlarının gerçeklenip gerçeklenmediğinden emin olamadığımdan tam olarak bu test sonuçlarına inanamıyorum. En son karar ve en doğru yorumlar elbette ki sizin bu iradi seçiminize kalmıştır. Bu test sonuçlarının doğruluk derecesini de tüm kamuoyunun özgür iradesiyle yapacağı en son kararına bırakıyorum. Son karar sizindir.
Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Merhaba. AA ve AAA boyutlu normal ve ince kalem alkalin tipli pillerde "Duracell" en kaliteli pil markasıdır diyorum. Kolay gelsin.

Merhaba. Sevgili arkadaşlar; bir pilin saklanma koşulu hipermarket ve sıradan bir bakkalda elbette ki bazı farklılıkları gösterebilir. Büyük bir megamarketten alınan bir kuru pilin (Çinko-karbon Löklanşe pilin) voltajı 1.62 Volt olarak avometrede ölçülürken bakkaldan veya rafta saklama ortam şartı, sıcaklığı, nemi, vb. çok uygun olmayan bir süper marketten satın alınmış olan kuru pilin voltajı 1.52 -1.54 Volt olarak da ölçülebilir. Bunun nedeni pil ve şarjlı aküler saklanma (rafta bekletilme) şartlarına bağlı (nem, sıcaklık, çok uzun zaman, vb.) Olarak uzun süreli beklemelerde kendilerinden beklenilen amper*saat kapasitelerinde bazı beklenilmeyen farklılıkları kolayca gösterebilirler.

Yani pil ve şarjlı akülerin ömürleri veya kaç saat süreyle faydalı akım verebildiği üzerinden yapılan pil testlerinde normal şartların test ortamında mutlaka sağlanmış olması, güvenilir kaynaktan alınan değişik markadaki pillerin de üretim ve rafta bekleme tarihlerinin eşit olması gerekir. Buna dikkat edilmeden yapılan pil ömrüyle ilgili test sonuçları çok sağlıklı olamayabilir, izleyenler için çok fazla ikna edici olamayabilir.

Pilin veya şarjlı pille, akülerin faydalı (kullanılabilecek) akımı: Örneğin bir duvar saatini, elektronik bir cihazı bu pil pil yuvalarına takıldıktan sonra kaç saat boyunca veya cihazı aksaklık olmadan normal olarak çalıştırabileceği en düşük voltaj seviyesine inmiş bulunan pil voltajıdır. Bir cihazda voltaj seviyesiyle kullanılmayan pil başka cihazda bir süre daha kullanılıp atık duruma gelmeyebilir. Bu cihazın örneğin duvar saatinin en düşük kaç Volta indiğinde çalışmasını durdurmasıyla doğrudan ilgili durumdur. Pilin kullanımla sadece pil voltajı değil amper*saat denilen Volt ve amper kapasitesi de ayni anda düşmüş olur. Pilin cihazlar için kullanılamayacak bir seviyeye gelmesi pilden çekilen amper*saat büyüklüğüyle de doğru orantılıdır ve ömür üzerinde küçük değişmelere yol açabilir.

Şimdi buradan pil testinin ne kadar sağlıklı olduğu belirli olmayan ev-atölye tipi yerde elektronik cihazlar eşliğinde yapılan pil testine gelelim. Birbirleriyle karşılaştırması teste yapılan bu pillerin ayni kaynaktan, ayni fabrika üretim tarihinde çıkmış olduğundan ve testi yapılan ortamın (nem, sıcaklık, dış atmosfer basıncı, vb.) Normal şartlar denilen en ideal şartlarda yapıldığı belirtilmemiş. Çünkü kimya deneylerinde doğruluk alınması istenen çok kritik kimyasal deneylerde çok iyi bilineceği gibi mutlaka “normal şartlar ortamı” mutlaka aranır ve bu mutlaka gözetilir. Değişik marka pil numunelerinden birer adet pil seçilip seçkin elektronik cihazlarla pil kullanım ömürlerinin bir karşılaştırılması yapılması bu videoda hedeflenmiştir. Kendi vicdanınıza sığınıp bu pil ömür testlerinin çok sağlıklı olarak sonuçlandığını % 100 doğruluk payıyla iddia edebilir misiniz?

Doğrusu ben edemiyorum ve bu pil ömrü test sonuçları karşılaştırmasına % 100 doğrulukla ne yazık ki normal ortam şartlarının gerçeklenip gerçeklenmediğinden emin olamadığımdan tam olarak bu test sonuçlarına inanamıyorum. En son karar ve en doğru yorumlar elbette ki sizin bu iradi seçiminize kalmıştır. Bu test sonuçlarının doğruluk derecesini de tüm kamuoyunun özgür iradesiyle yapacağı en son kararına bırakıyorum. Son karar sizindir.
Kolay gelsin.

Fazlasıyla saçmalamışsın. Murat Şen'in yaptığı test son kullanıcı testi ve en güvenilir sonucu verir hepsi videoda gördüğün gibi aynı şartlar altında test edilmiş piller. Depolama koşulları alkali pillerde performansa çok fazla etki ettiği söylenemez.
Duracell'den para falan mı alıyorsun?
1654443666155.png

Kaynak:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı