AAA Seviyesi oyunda %95 GPU kullanımı sorun yaratır mı?

BAR1SS

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran kartı: RX 6700 XT
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X (İşlemci Çekirdek Sayısı: 6 Çekirdek)
İşlemci Hızı: 3.5 GHz (12 CPUs)
Anakart: A520M-A PRO
Ram: 16
Ssd: 480
Merhaba arkadaşlar, sorunum normalde çoğu oyunda olmaz Red Dead Redemption 2'de en yüksek Ultra ayarlarda oynamaktayım. Bilgisayarım yeni alındı zaten. Oyunda 70 FPS gibi değer alıyorum her şeyim en yüksek olmasına rağmen ama GPU fazla kullandığından bir tık tırstım sorun yaratır mı diye. Kasada önde 3 fan, arkada 1 fan, içinde de fan bulunmakta. Sağlam soğutmakta ama yine de %100 kullanmak zararlı olabilir mi? Detaylı açıklamalarınızı bekliyorum dostlarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır.

GPU Kullanımının yüksek olması lazım zaten.

(Her oyunda değil tabii ki mesela bioshock'ta %40 olan kullanım rdr2'de %95-99 arası olacaktır.)

Merhaba arkadaşlar, sorunum normalde çoğu oyunda olmaz Red Dead Redemption 2'de en yüksek Ultra ayarlarda oynamaktayım. Bilgisayarım yeni alındı zaten. Oyunda 70 FPS gibi değer alıyorum her şeyim en yüksek olmasına rağmen ama GPU fazla kullandığından bir tık tırstım sorun yaratır mı diye. Kasada önde 3 fan, arkada 1 fan, içinde de fan bulunmakta. Sağlam soğutmakta ama yine de %100 kullanmak zararlı olabilir mi? Detaylı açıklamalarınızı bekliyorum dostlarım.

Sıkıntı olmaz. %95 kullanılması ekran kartının oyunda çalıştığı anlamına gelir ve zaten öyle de olmalıdır. ETS 2'de %99 kullanımları görüyorum. Kullanım değil sıcaklık sorun yaratır ama oda 80 dereceden sonra uzun kullanımlarda.

Oyunda iken aldığım değerler bu şekilde sizce iyi mi pek anlamıyorum bu değer konusunda da yardımcı olursanız çok sevinirim.

Oyunda iken aldığım değerler bu şekilde sizce iyi mi pek anlamıyorum bu değer konusunda da yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son attığım fotoğrafıda değerlendirirseniz çok müteşekkir kalırım değerleri nasıl iyi mi kötü mü?

Dosya Ekleri

• 20221122_230547.jpg
    20221122_230547.jpg
    100,6 KB · Görüntüleme: 70
Son düzenleme:
Konu kilit admin yardımlarınız ve değerli yorumunuz için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00