AAC ve ALAC nedir?

eneessavas

Hectopat
Daha fazla  
Selam dostlar, iPhone kullanıyorum Apple müzikten şarkı dinleyince kayıpsız ALAC diye bir şey çıkıyor bende kulaklık alacağım yeni bir tane AirPods alamıyorum onun yerine AAC olan bir kulaklık buldum. Onu alsam kayıpsız sesten faydalanır mıyım? Resimleri koydum.

Dosya Ekleri

• IMG_8710.jpeg
    334,4 KB · Görüntüleme: 50
  • IMG_8709.jpeg
    225,4 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_8708.jpeg
    82 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleyen: Moderatör:
Google amcadan alıntı...

" AAC temel olarak SBC'den daha yüksek ses kalitesi sunabilecek iPhone gibi Apple ürünlerinde kullanılır. LDAC, Sony tarafından geliştirilmiş ve Yüksek Çözünürlüklü (Hi-Res) Ses içeriğinin bir Bluetooth bağlantısı üzerinden dahi iletilmesini mümkün kılan bir ses kodlama teknolojisidir. "

Özetle AAC ve LDAC dan faydalanmak istiyorsan o sertifikaya sahip kulaklık alman lazım. Airpods olması şart değil.

Apple Music’teki "kayıpsız" (ALAC) ses kalitesini tam anlamıyla duyabilmek için ya kablolu bir kulaklık ya da kayıpsız ses destekleyen özel bir cihaz lazım. AAC destekli Bluetooth kulaklık alırsan, ses kaliteli olur ama tamamen kayıpsız olmaz. Yani, AirPods yerine AAC kulaklık alsan da iyi bir deneyim yaşarsın, ama ALAC’ın sunduğu tam kaliteyi hissedemezsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…