AAC VS 320kbps

_Mubarek_adm

Hectopat
Daha fazla  
AAC nedir ve 320 Kbps'den iyi midir? Benim anladığım AAC ses kalitesi bakımından en iyisi. Her cihaz müziği AAC formatında açamıyor bu yüzden AAC formatında indirdiğimiz müzikleri açabilmemiz için kendi kendine kalite düşüyor, mesela 128 Kbps gibi. Ya da indirirken ses kalitesinini düşürüyor çünkü müziği MP3 320 Kbps'de indirmeye çalıştığımda 9 MB civarı yer kaplıyorken, AAC ise ses kalite yönünden daha iyi denilmesine rağmen çok daha az yer (3MB civarı) kaplıyor. Ben en kalitelisini indirmek istiyorum, bir anlatır mısınız?

Hocam FLAC olarak bulabildiğim şarkı olursa direk onu indiriyorum. Bir adet FLAC şarkı ortalama 30-40 MB yer kaplıyor. 128 kbps lik MP3 ler ile arasında gerçekten fark var. 30 liralık kulakiçi kulaklıkla bile aradaki fark belli oluyor. Bir de yaklaşık 150₺ değeri düşük/ortalama seviyede bir Sony kulaklığım var, onunla aradaki fark daha da belli oluyor. FLAC şarkıların kbps değeri biraz değişken oluyor. 1000 kbps üstü olan da var 700-800 filan olan da var.

Bugün bulunduğum tespite göre, her türlü aac'ın alacağı versus. Bugün 64kbps değerinde bir aac edindim, ve MP3 320kbps ile hiçbir fark göremedim. Aynı şekilde MP3''ün 128kbps oranında kıyasladığımızda, her türlü aac'ın alacağını görebiliyoruz. Ayrıca aac'ın boyutu da neredeyse 10mb. Değerleri de düşük. Daha yüksek değerli bir aac düşünemiyorum ben.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı