AB350M Sistem oyunda çöküyor

Acfergo

Kilopat
Önce sorunu sonra olabilecek nedenleri söylemek istiyorum. Olay tam olarak şu şekilde gerçekleşiyor: Oyunda boşta fark etmeksizin bir anda bilgisayar donuyor, fareyi hareket ettiremiyorum, hiçbir şey yapamıyorum sonrasında ise monitör kararıyor, fare ve klavyenin ışığı gidiyor, kasa çalışmaya devam ediyor. Bilgisayarı "resetlediğimde ise Radeon ayarları sıfırlandı" gibi bir yazı sağ altta beliriyor. Ekran kartı hatası olabilirse eğer şunu demek istiyorum ki stok ayarlarda. Fabrika ayarlarında ve 19.9.2 kurulu. Oldukça stabil bir sürüm. Oyunlara göre undervolt profillerim var fakat standart ayarlarındayken de yaşanıyor bu sorun. Yani ekran kartından değil gibi hissediyorum. Diğer bir seçenek RAM. RAM'leri 3000'den 3200 MHz seviyesine çektim. Voltajı 1.35V, CL değerlerini 16-20-20-38 olarak ayarladım. Normalde sorun çıkartmıyordu bu değerler. Şimdi diğer bir sorundan bahsediyorum. Anakart BIOS'um Gigabyte AB350M'in F23 sürümüydü? Şu an F50A (son sürüm) kullanıyorum ve ondan sonra olmaya başladı. Sorun kesinlikle bu üçünden biri ama hangisi olduğunu bilemiyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı