Abandonware oyun siteleri var mı?

BartuBoran

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar size kısa bir sorum var internette bulunan abandonware yani terk edilmiş oyun siteleri var mı? Varsa linkini gönderebilir misiniz?

Yani sanırım edindiğim bilgilere göre abandonware siteler çoğu zaman yasal değilmiş.

myabandonware.com sitesine bakabilirsiniz hocam, indirdiğiniz zaman yine de tarama yapın. Söylediğim site diğer sitelere kıyasla daha güvenilirdir.

Hocam forumlarda yasal olmayan siteler paylaşmayın yasal kategorisine girmiyormuş bu site.

Hocam bilmiyordum 10-15 yılı geçip yakın zamanlarda güncelleme bile almamış oyunlar abandonware yani terk edilmiş oyun olarak tarihe geçtiğini biliyordum bir tek.
Güncelleme almamış yada bakılmamış oyunlar terim olarak terk edilmiş sayılabilir ama yine de şirketin oyun üzerinde telif hakkı var hocam. Örneğim Doom (1993) Diablo 1 (1996) gibi.

Güncelleme almamış ya da bakılmamış oyunlar abandonware sayılabilir de yine de şirketin oyun üzerinde telif hakkı var hocam. Örneğim Doom (1993) Diablo 1 (1996) gibi.

Anladım ama benim araştırdığım oyunun yapımcı şirketi kapandığı için bilmiyordum telif haklarının hala geçerli olduğunu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı