ABD Dün Türk SİHA'sını Düşürdü!

Makaleler
18
Yer
İzmir
Dün ABD yaptığı açıklamada kendi askerlerine karşı tehdit oluşturduğu gerekçesiyle Suriye'de ANKA model SİHA'yı düşürdü. Bu noktadan sonra gece PKK'nın olduğu bölgeye FG-16 ve F-4 filoları saldırı düzenledi.

Fotoğraflara bakınca bizim sihaya benzetemedim.

Haberlerde geçene göre Türk SİHA'sı ABD'li askerlerin bulunduğu bölgeye 500 metre kadar yakınlaşmış. ABD'li komandolarda bunu tehdit olarak görüp düşürmüş. ABD'li bakan ile Türk Bakan birbirleriyle görüştüğünü ve bu görüşmenin verimli geçtiğini söylemiş Pentagon Sözcüsü.

Açıkçası aynı şey bize yapılsaydı, mesela bilinmeyen insansız hava uçağı bizim askerlerimize çok yanaşsaydı, biz de düşürürdük diye düşünüyorum.

Haberlerde geçene göre Türk SİHA'sı ABD'li askerlerin bulunduğu bölgeye 500 metre kadar yakınlaşmış. ABD'li komandolarda bunu tehdit olarak görüp düşürmüş. ABD'li bakan ile Türk bakan birbirleriyle görüştüğünü ve bu görüşmenin verimli geçtiğini söylemiş pentagon sözcüsü.

Açıkçası aynı şey bize yapılsaydı, mesela bilinmeyen insansız hava uçağı bizim askerlerimize çok yanaşsaydı, biz de düşürürdük diye düşünüyorum.

Kesinlikle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Adamlar açıkça bizim bulunduğumuz yere kadar gelen şeyleri düşürür, vururuz diyorlar. Kırmızı hattı çektiler.

1 KM mesafe dolayisi ile can guvenligi icin oldugu soyleniyor. Sonrasinda F16'larin 500 metre mesafesini vurdugu biliniyor. :) Dun gece hevallere cok iyi gece yasatti F16'larimiz. Hepsi eşek cennetine gitti. :)

Hakan Fidan'ın “Irak ve Suriye’de PKK/YPG’ye ait olan bütün tesisler bundan sonra topyekün meşru hedeftir” açıklaması sonrası İnsansız Hava Araçları ile vurmaya başladık. Vurduğumuz hedeflerin terör örgütünün lojistik merkezleri olması ve terör örgütünden üst düzey isimlerinin de öldürülmesi ABD'yi devreye soktu.

SİHA'yı vuran F16'nın İncirlik'ten kalktığı söylentileri var. İnşallah doğru değildir yoksa çok daha utanç verici bir durum olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı