Arkadaşlar öncelikle sakin olmakta fayda var. Hiçbir şeyin durduğu, aksadığı, yavaşladığı yok. Bu haber çıktığından beri insanların neredeyse Kaan durdu diye kutlama vari paylaşımlar, söylemler yaptığını görüyorum ki bu, korkunç bir durum.
Bahsedilen motorlar seri üretim Kaan varyantları için sipariş edilecek motorlardı. Prototip ürünler için gerekli motorlar alınmış ve tedarik edilmişti. Seri üretim motorların da F-16 modernizasyon paketi ile alınmak istenmesi sonrası süreç tekrardan kongre onayına tabii oldu ve doğal olarak kongre kararı çıkana kadar beklemeye girdi.
Kaan geliştirilmeye devam ediyor. TEI tarafından da çeşitli itki değerlerine sahip jet motorlarının geliştirilmesi sürüyor. Jet motoru üretmek zorlu bir süreç, ancak burada hem Kaan hem de TEI'nin arkasında güçlü ve deneyimli bir mühendis kadrosu var.
MİLGEM projesinde de motor noktasında dışa bağımlılık var, ancak kaçırılmamalıdır ki özellikle TCG Anadolu ve İstif sınıfı gemilerimizde geminin tüm elektronik ve sensör altyapısının neredeyse tamamı yerli olarak geliştirildi. Adım adım, kademe kademe yapbozun parçaları birleşiyor.