Denizius124
Hectopat
- Makaleler
- 3
Evet radar kilidi atılmadan vurulmuş duyduğuma göre hint rafale uçakları. Teknoloji bakımından rafale uçakları J-10 JF-17'den üstün olduğunu düşünüyorum Avrupa'nın en gelişmiş radar teknolojilerini kullanıyorlar.
Konuyu aşırı saptırıyorsun dostumGeçen günlerde yaşanan F16 block 15 olması lazım SU35 vurdu onda da mı tamamen pilotaj diyorsun.
Konuyu aşırı saptırıyorsun dostum
Dostum yazıp yazıp siliyorum gerçekten yani ne diyeyim ki radarı üstün manevra kabiliyetleri üstün RCS'i üstün sadece güvenlik protokollerinden ötürü F35 daha iyi diyorsun yani diyebileceğim pekte bir şey kalmadı.Konuyu falan saptırmıyorum kağıt üzerinde F16 block 15'in SU35'ten düşük olduğunu görüyoruz ama günün sonunda su 35'in parçalarını topladılar, uçakları karşılaştırıken o vurur bu vurur dümdüz eder diyerek değil genel olarak bir senaryo üstünden karşılaştırmak çok daha mantıklı.
Konuyu aşırı saptırıyorsun dostum
Dostum yazıp yazıp siliyorum gerçekten yani ne diyeyim ki radarı üstün manevra kabiliyetleri üstün RCS'i üstün sadece güvenlik protokollerinden ötürü F35 daha iyi diyorsun yani diyebileceğim pek de bir şey kalmadı.
Dostum yazıp yazıp siliyorum gerçekten yani ne diyeyim ki radarı üstün manevra kabiliyetleri üstün RCS'i üstün sadece güvenlik protokollerinden ötürü F35 daha iyi diyorsun yani diyebileceğim pek de bir şey kalmadı.
Kaza kırım oranını bulamadım onun için atmadım fakat yeni nesil F22'den daha geç yapılan daha yeni dikey kalkış özelliği bulunan bir uçağın bu kadar sık düşmesi çokta iyi bir şey değil.F35 patır patır düşüyor demiştiniz ama diğer uçaklarla F35'in uçuş saati/ kaza Kırım oranını sormuştum neden cevap vermediniz ki.
F35 daha yeni nesil çağa daha uygun bir uçak manevra kabiliyeti diyorsun F47'nin de manevra kabiliyet düşük olacak daha mı kötü demeliyiz?
Senaryoya göre hangi uçağın diğerini düşüreceği değişiklik gösterir diyorum hala F22 daha iyi demekte inat ediyorsun teknonojisi eski bir uçak.
F35 daha iyi değil daha modern çağa daha uygun aklı başında bir F35 pilotunun daha çok şansı olur diyorum.
F22 ısı güdümlü bir füze atarsa mesela F35'in şansı çok çok düşük ama bvr konumunda F35'e bir AIM120 sallarsa F35 elektronik harp kabiliyetleri ile çok rahat karşı tedbir uygulayıp aynı zamanda karşı saldırı yapabilir.
Sadece manevra kabiliyetinden dolayı daha üstün diyorsun benim de yazabileceğim pek bir şey kalmadı, patır patır düşüyor dedin örnek istedim daha onu bile atmadın bir şey söylüyorsan arkasında durman lazım.
F35 patır patır düşüyor demiştiniz ama diğer uçaklarla F35'in uçuş saati/ kaza Kırım oranını sormuştum neden cevap vermediniz ki.
F35 daha yeni nesil çağa daha uygun bir uçak manevra kabiliyeti diyorsun F47'nin de manevra kabiliyet düşük olacak daha mı kötü demeliyiz?
Senaryoya göre hangi uçağın diğerini düşüreceği değişiklik gösterir diyorum hala F22 daha iyi demekte inat ediyorsun teknonojisi eski bir uçak.
F35 daha iyi değil daha modern çağa daha uygun aklı başında bir F35 pilotunun daha çok şansı olur diyorum.
F22 ısı güdümlü bir füze atarsa mesela F35'in şansı çok çok düşük ama bvr konumunda F35'e bir AIM120 sallarsa F35 elektronik harp kabiliyetleri ile çok rahat karşı tedbir uygulayıp aynı zamanda karşı saldırı yapabilir.
Sadece manevra kabiliyetinden dolayı daha üstün diyorsun benim de yazabileceğim pek bir şey kalmadı, patır patır düşüyor dedin örnek istedim daha onu bile atmadın bir şey söylüyorsan arkasında durman lazım.
Kaza Kırım oranını bulamadım onun için atmadım fakat yeni nesil F22'den daha geç yapılan daha yeni dikey kalkış özelliği bulunan bir uçağın bu kadar sık düşmesi çok da iyi bir şey değil.
F35-F22 gibi uçaklar yüksek hızda kanatlarında açılma oluyor ve bu da iyi bir şey değil buna artı olarak kaza Kırım oluyor ve uçak hasarlı oluyor. Neyse ki F-22 Raptor'un radarı daha iyi RCS'i daha iyi olası hava-hava senaryosunda F35'ten çok daha üstün 100/100 değil belki ama pilotu eşek değilse kazanması kaçınılmaz çünkü görevi bu. Karşı saldırı yapabilir demişsiniz ki emin olun BVR durumda karşı saldırı işi çok zor önünde ise belki bir şansı olabilir fakat F22 arkasındaysa kurtulma şansı yok.
F22 Hizmete 2005 yılında girmiş ve o zamandan beri ilk uçuş deneyiyle beraber 16 kez kaza yapmış.16 Mishaps: What To Know About The F-22 Raptor's History Of Crashes
Out of 16 or so recorded F-22 mishaps, around a handful have been total write-offs, and two pilots are known to have died.simpleflying.com
F35'in ise tam bir kaynak bulamadım fakat 12-15 arasında bir kaza olayına karıştığı söyleniyor ve hizmete girişi 2015'te. Umarım yeterli olmuştur ki karşılaştırdığımız şey arıza vermesi değil de hava üstünlüğüydü ki halen kabullenmiyorsunuz F22 havada halen dünyada 1. belli ki Amerika yenisini yapana kadar ki yapıyor daha iyisi gelmeyecek.
F22 radarının hava hava konusunda F35'ten daha uzun menzilli olduğu biliniyor zaten ben hiçbir mesajımda F35 yer tek atar falan gibi cümleler de kurmadım mesela yapay zekaya 6-7 farklı simülasyon yaptım duruma o an ki pozisyonlarına ve dış desteğe göre iki uçağın da üstün geldiği yerler oluyor.
Evet F22 hava hava konusunda çok çok üstün bir uçak ama teknonoji olarak çağın gerisinde kalmaya başladı.
Kaza Kırım oranını uçuş saatine oranladığımızda F35 o kadar kötü bir uçak değil.
Tamamdır anlaştığımızı düşünüyorum ikisi de kendi alanında en uçaklar.
F22 yavaş yavaş eskiyor zaten ama halen muadili yok en yakın rakibi SU57'ydi zaten o da Rus abartısıydı rezilliği belli oldu.
Şu an çinliler güzel uçaklar üretiyor fakat F-47 dedikleri gibiyse yine bir 30-40 sene sorun çekmezler hava konusunda artı olarak zaten F22-F35-F18 filoları Rus filolarını yok etmeye yeterde artar bile ama Çin için farklı önlemler alınması gerek kapalı kutu bir ülke.
Onda bile nükleer sayıları nerdeyse eşit yani üstünlük kurabileceği neredeyse hiçbir alan yok.Amerika'nın denginin Rusya değil Çin olduğunu görüyoruz block 15 F16 ile Ukrayna pilotu SU35 vurabiliyorsa Rusların göğüs göğüse çarpışmda Amerika'ya nükleer dışında kurabileceği bir üstünlük yok.