Öncelikle 12. sınıf öğrencisi olduğumu belirtmek isterim. Amerika'da okumak gibi bir hedefim var. Bunun için gerekli olan sat, TOEFL gibi sınavlardan haberdarım ve bir nebze araştırmamı yaptım. Fakat GPA (mezuniyet ortalaması sanırım) nasıl hesaplanır bilmiyorum. Yurt dışında 4 üzerinden hesaplanır diyorlar fakat bizde sınavlar 5 üzerinden puanlandırılıyor. Acaba 4 sene boyunca aldığım tüm karne notlarının ortalaması mı merak ediyorum. Bilgisi olan yardım edebilirse sevinirim.
Bizde sınavlar ne zamandan beri 5 üzerinden puanlandırılıyor?
Adamlar o kadar aptal değil. Bazı başvurularda puan skalası seçebileceğiniz yer oluyor. Dünyada çok çeşitli sistemler var. 80% deyince anlarlar.
Bizde sınavlar ne zamandan beri 5 üzerinden puanlandırılıyor?
Adamlar o kadar aptal değil. Bazı başvurularda puan skalası seçebileceğiniz yer oluyor. Dünyada çok çeşitli sistemler var. 80% deyince anlarlar.
Dünyanın en iyi okullarına kabul alacak adamların aptal olacağını düşünmedim zaten Hani bizde 85-100 arası 5'tir ya ona nazaran öyle söyledim. Sadece hesaplama yöntemi nasıl onu öğrenmeye çalışıyorum.
Elimdeki en eski karne 2007 yılına ait. 2. sınıfım o zamanlar. Ağırlıklı yıl sonu notum 5 üzerinden. Sonra maalesef 5. sınıf karnem var. Yıl 2010. Ders notları 5 üzerinden gözükse de ağırlıklı yıl ortalaması 100 üzerinden. Liseye kadar bu şekilde. Lisede ders notları da 100 üzerinden.