Ablamın benim modemime girmesini nasıl engelleyebilirim?

Makaleler
7
Daha fazla  
Arkadaşlar ablam telefondan benim Modemime girip duruyor sürekli, İnternet hızımı yavaşlatıyor, videolar izliyor falan. Şimdi ben istesem modemi kapatabilir veya şifreyi değiştirebilirim ve onun girişini her türlü yasaklayabilirim ama bu sefer de benim yaptığımı anlar ve bana darılır, öyle bir şey yapmak istiyorum ki sanki sorun ondan kaynaklanıyormuş gibi olsun, :) sizce bunu nasıl yapabilirim? Diğer modemlere girebilsin, ama benim modeme giremesin. Onun telefonundan öyle bir ayar yapmam mümkün mü? :p

Telefonu Samsung S4.

Ablan baglandığı zaman MAC adresini bir yere not et, sonra modemin ayarlarından MAC filtreleme ayarına girip, Mac adresini yazıp engelle.

Çalışmayan bir DNS adresi bulursan modemin otomatik verdiği DNS adresini bu çalışmayan DNS adresi ile değiştirebilir.
Bağlandığın diğer cihazın DNS adresini de otmatikten çıkarıp çalışan herhangi bir dns ile değiştirebilirsin.

en mantıklısı mac filtreleme yada kullanıcı sınırı koyma eğer bandwith özelliği varsa hız ayarlama yapabiliyorsun :)

Senin durumunda en iyi çözüm MAC adresi engellemek. Sen engellediğinde o modemi görecek, şifreyi girecek. Ama bağlanamayacak.

Çalışmayan bir DNS adresi bulursan modemin otomatik verdiği DNS adresini bu çalışmayan DNS adresi ile değiştirebilir.
Bağlandığın diğer cihazın DNS adresini de otmatikten çıkarıp çalışan herhangi bir dns ile değiştirebilirsin.
Kesinlikle bunu denemelisin.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı