Taahhüt bittiyse eğer sadece geçeneceğiniz firmaya başvuru yapmanız yetiyor.Geçiş yapmak aboneliği iptal ettirmekten daha kolay ve avantajlı.Geçiş sürecinden bahsedeyim biraz isterseniz varsayalım şuan vdsl hizmeti alıyorsunuz telekomdan ve turknet'in vae kapmasındaki hizmetine geçiş yapacaksınız.Turknete geçiş yapmak istediğinizi bildiriyorsunuz işlemler başlıyor size geçiş yapmanız için gereken evraklar ulaştırılıyor (muhtemelen online indireceksiniz) onları imzalayıp geri veriyorsunuz turknete daha sonra bir müddet interneti kulanmaya devam ediyorsunuz sonra size mesaj geliyor turknete geçtiğinize dair ve yeni kullanıcı bilgileriniz geliyor o sırada internetiniz kesiliyor tekrar kurulum yapana kadar yeni bilgilerle modemi tekrar kurup internetiniz yeniden aktif oluyor.Ama bellir bir hız atıyorlar size örneğin 8 mbps veya 16 mbps gibi sayıları tamamen rastgele söylüyorum daha sonra telekom saha ekibi gelip portu güncelliyor o zaman tamamen bitmiş oluyor geçiş işlemi ve turknetin size tanımlamış olduğu hız aktif oluyor.Ben de turknetten millenicoma geçiş yapmıştım pazartesi başlatmıştım işlemleri cuma günü bitmişti tamamen toplam internetimin kesilme süresi 10 dk.
Ama iptal etmenizi tavsiye etmem çok sancılı bir süreç.