Abra A5 işlemci fanı nasıl sökülür?

Crismo

Kilopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, Monster Abra A5 v13.4 bilgisayarım var. Termal macun değişimi yapmak ve fanlarını temizlemek istiyorum ancak arka bölmenin sadece bir kısmına ulaşabiliyorum. Kapağı çıkardığımda işlemci ve fanların olduğu kısma bütün vidaları sökmeme rağmen erişemiyorum. İşlemci resimde ısı borularının olduğu yerde yer alıyor.
Yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• pc.jpeg
    161,4 KB · Görüntüleme: 96
Benim bilgisayarım bu model değil o yüzden arka kapağı da böyle tam açılmıyor.
Arka USB var ise orada da 2 vida var. V13 modelinde.
Onları da söktüm ancak yine de sökülmedi.

Karşı ödemeli kargo ve işlem ücretsiz.
İşlem ücretsiz mi?? Peki gönderdi diyelim. Kargo parası kaç para olacak kim bilir. Bir de adam almış zaten termal macunu. Demek ki kendi yapabileceğine inanıyor. Zaten adam onu düşünmüştür göndersem mi diye?
Ha bu arada kesinlikle teknik bilginiz falan yoksa girişmeyin gönderin ve kendinize güveniniz yoksa.

Hocam burda ssd ve ram olan kısma ulaşıyor sadece. Oraya ben de ulaşıyorum amacım işlemcinin olduğu kısma ulaşmak.
Kendim çok rahat yapabilirim hocam sadece kapak kısmı sıkıntı.

Kardeşim yazdığımı okuduğuna emin misin? Monster'da termal macun değişimi ve fan temizliği ücretsiz ayrıca kargoyu karşı ödemeli yolluyorsun para vermiyorsun geri de kargoyu sana ücretsiz yolluyorlar.

Garantisi duruyorsa diyecektim ki içini çoktan açmışsınız. İnternette bir sürü bu konu hakkında yapılış videoları var, onları izleyerek yaparsanız daha yararlı olacaktır.
Bir öneri: Bazı parçalar biraz kuvvetli çekerek yerinden çıkabiliyor ama abanmayın, parçayı esnetmeden oynatın, sağına soluna bakın bir şeye, kabloya filan takılıyor olabilir ve en önemlisi acele etmeyin.
Edit: Bu arada ben göndermemenizin bir sebebi var sanıyordum, servis ücretsiz olarak yapıyor.

Hocam burda ssd ve ram olan kısma ulaşıyor sadece. Oraya ben de ulaşıyorum amacım işlemcinin olduğu kısma ulaşmak.

Kendim çok rahat yapabilirim hocam sadece kapak kısmı sıkıntı.
Tamamen benim hatam, çok özür dilerim.
Kardeşim yazdığımı okuduğuna emin misin? Monster'da termal macun değişimi ve fan temizliği ücretsiz ayrıca kargoyu karşı ödemeli yolluyorsun para vermiyorsun geri de kargoyu sana ücretsiz yolluyorlar.
Kargoda ve serviste kaç gün geçireceğini, insanların evlerinde adeta hapis kaldığını da düşünün. Kimse bilgisayarından uzuuun bir süre ayrı kalmak istemez değil mi.

Hocam haklısınız dediğinizi ben de düşündüm ancak bakım için gönderdiğimde gidip gelmesi uzun sürecektir. O gelene kadar boş durmak istemiyorum o yüzden kendim yapmak istiyorum.

Monster firması laptopun herhangi bir parçasına zarar verilmediği sürece her türlü kapak açma, ssd ram yükseltme işlemlerine onay veriyor, garanti politikası bildiğiniz firmalardan biraz farklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…