Abra A5 v13.2 laptop SSD'yi görmüyor

Hadronan

Decapat
İşlemci
windows10
Arkadaşlar merhaba, dün akşam bilgisayarımı sorunsuz kapattım. Bugün bilgisayarı açtığımda sürekli BIOS'a atıp durdu. Çeşitli ayarlarla çözmeye çalıştım olmadı. Bir şekilde otomatik onarmaya geldim, orası da işe yaramadı. Sıfırlama seçeneği çıkmadı, yedeği vs. yoktu. BIOS ayarlarıyla internette önerilen birçok yöntemi denedim, gene olmadı. En temizi bir format atayım dedim, BIOS ayarlarını düzeltip formata uygun hale getirdim. Sorun şurada, BIOS şu an SSD'yi görüyor. Bilgisayarı restart edip BIOS'a girince görmüyor. Tekrar restart edince görüyor. Gördüğü zaman restart edip Windows kurulum aşamalarına geliyorum, Windows'u nereye yüklemek istiyorsunuz seçeneği gelince sürücü bölümlerini silmek istiyorum "Seçili bölüm silinemedi hata 0x800701b1 " dönüyor. Tekrar restart edince bu sefer SSD gene gözükmüyor. İşin içinden çıkamadım. Var mı fikri olan?
Son durumda gene BIOS'a atıyor.

Bilgisayarım Monster Abra A5 v13.2. SSD: ADATA SU800NS3 256GB
SSD, üzerindeki ilk SSD. Herhangi bir darbe almadı.

BIOS ayarlarım

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2023-03-02 at 21.21.16 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2023-03-02 at 21.21.16 (1).jpeg
    119,3 KB · Görüntüleme: 42
  • WhatsApp Image 2023-03-02 at 21.21.16.jpeg
    WhatsApp Image 2023-03-02 at 21.21.16.jpeg
    116,4 KB · Görüntüleme: 39
  • WhatsApp Image 2023-03-02 at 21.21.17.jpeg
    WhatsApp Image 2023-03-02 at 21.21.17.jpeg
    145,7 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:
Sorununuzun çözümü için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

1. BIOS ayarlarınızı sıfırlayın: Bilgisayarınızı kapatın, enerji kablosunu çıkarın ve 30 saniye bekleyin. Daha sonra enerji kablosunu takın ve bilgisayarınızı açın. Bu adım, BIOS ayarlarınızın sıfırlandığından emin olmak için gereklidir.
  2. BIOS ayarlarınızı kontrol edin: BIOS ayarlarınızı kontrol ederek, SATA modunun "AHCI" olarak ayarlandığından emin olun. Ayrıca, Secure Boot'u devre dışı bırakın ve "launch CSM" seçeneğini "enabled" olarak ayarlayın. Bu adımlar, SSD'nizin tanınmasını sağlayabilir.
  3. SSD'nizi kontrol edin: SSD'nizin fiziksel olarak sağlam olduğundan emin olmak için başka bir bilgisayara takarak çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz.
  4. Windows kurulum medyasını değiştirin: Hata 0x800701b1, Windows kurulum medyasının hasar gördüğü veya bozulduğu anlamına gelebilir. Windows kurulum medyanızı değiştirerek sorunu çözebilirsiniz.
  5. SSD'nizi temizleyin: SSD'nizin tamamen temizlendiğinden emin olmak için, SSD'nizi bir başka bilgisayara takarak veya bir harici USB kutusu kullanarak temizleyin. SSD'nizi temizledikten sonra, Windows kurulumu yapmaya yeniden başlayabilirsiniz.
Eğer yukarıdaki adımlar sorununuzu çözemezse, SSD'nizde bir donanım arızası olabilir. Bu durumda, SSD'nizi garantisi kapsamında kontrol ettirmenizi öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı