İkisi de SSD türü. SATA SSD saniyede 550/550MB saniye okuma yazma hızına sahipken NVME SSD'de bu hız (Bilgisayarına takılabilecek olan) 3000/2000MB saniyeyi aşıyor. Tabiki de fiyatları daha pahallı. Dosya kopyalama, render gibi işlerle uğraşmıyorsanız pratikte ikisi de çok hızlandırıyor.
Bende 500GB'lık versiyonu var:
Samsung 1 TB 860 EVO MZ-76E1T0BW 2.5" SATA 3.0 SSD arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.
www.akakce.com
870QVO da alabilirsiniz ama onun test edilen yazma ömrü bunun yarısı kadar. Fiyatı daha uygun.
Render tarzı işlerle uğraşmıyorum ancak bilgisayarımın olabildiğinde en iyi durumda olmasını istiyorum. Attığınız ürünü almayı düşünebilirim. Peki SSD'yi kendim mi takmalıyım Monster'a mı göndermeliyim siz ne düşünüyorsunuz? Yolda zarar görmesinden korkuyorum ama bilgisayarın olumsuz etkilenmesini de istemiyorum.
Daha hızlı olan bütçenin biraz üstüne çıkıyor. Monster ile görüşebilirsiniz. Geldiği gibi paketlerseniz sorun olmaz. Takma ücreti alıyorlar mı bilmiyorum arayıp sorarsınız.
Eğer ki ilk laptop kasası açıyorsanız zorlanırsınız. Ama yapamayacağınız anlamına gelmiyor.