Abra A5 v15.6 laptopun ekranı karardı

KhayGHO

Megapat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, 3. kez oluyor öncekilerde laptop soğuduktan sonra gelmişti ama bu sefer açamıyorum sorunun ne olduğunu bilen var mı? HDMI kablosu ile monitöre bağladığımda görüntü var ama kendi ekranı karanlık hiçbir şekilde görüntü yok. Ekran kartını resetlemeyi denedim, FN+b+güç 15 saniye, FN+D+güç 15 saniye, sadece güç tuşuna 15 saniye bildiğim her şeyi denedim görüntü gelmiyor. Müşteri hizmetlerini ilk aradığımda ekran kartına güncelleme gelmiştir, temizleme yapmamışsınızdır, BIOS güncel olmayabilir gibi gelişi güzel cevaplar verdiler. Bu sorunu benim gibi daha önce yaşayanlar konu açmışlar onlara da baktım ama fayda etmedi.

Bakımlarını yaptırmış mıydın? Sıcaklık değerleri normal mıydı?

BIOS'un güncel değil dostum o yüzden. Yolla, güncellesinler sorun çözülecek. Gelişi güzel değil yani. Bu sorunu ilk yaşayanlardan birisiyim. İlk söylediğimde hayır BIOS'un güncel demişlerdi. Yolladım, BIOS güncellenerek bana verildi ve çözüldü sorun.

Bakımlarını yaptırmış mıydın? Sıcaklık değerleri normal mıydı?

Açıkçası bilmiyorum ben aktif olarak kullanmıyorum kız arkadaşım kullanıyor, 2 sene önce nasıl aldıysa öyledir bakım yaptırmamıştır.

Kendim güncelleyebiliyor muyum masaüstündeki gibi? Onların mı yapması gerekiyor garantisi bitmiş bir ürün içini açıp temizlesem macunlasam teknik servise gidince ekstra bir şeyler çıkar mı?

Macunu onlar garantisi bitse de yapıyorlar. Ama güncellemeye ücret almasalar bile direkt teknik servis ücreti olarak ücret alma ihtimalleri var. Siz BIOS dosyalarını almak için mail atın. Dosyaları aldıktan sonra internete nasıl kurulacağı hakkında aratma yaparsınız. Sorununuzun kesin olarak bundan kaynaklandığını ve kesin olarak manuel yapmak istediğinizi söyleyin. HDMI bağlayıp halledersin.

Şu anda teknik servise gönderme müsaitliği yok jürisi var, çizim projeleri var, gidip ne zaman geleceği belli olmadığından macunu ben yaparım ama aratınca bu modeli genel olarak kronik sıkıntısı varmış gibi duruyor. Mail atacağım, başka öneriniz var mıdır neler yapılmalı laptop için güncelleme anlamında işlemcinin dahili ekran kartından bir sıkıntı olabilir mi? Öyle birşeylerde demişti müşteri hizmetlerindeki konuştuğum kişi onu nereden güncelleyebilirim?

Geforce experience üzerinden ve intel driver üzerinden güncellersin ama sorun BIOS'da, benden demesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…