Merhaba, Eylül 2021'de Monster Abra A5 v16.6 aldım. Öncelikle teknik özellikleri;
GPU: NVIDIA GTX1650 Ti.
CPU: Intel Core i5-10200H
RAM: 16 GB (8x2)
+250GB m2. SSD.
+1TB HDD.
+ 144Hz 15, 6" monitör.
Şimdi gelelim sorunuma, sorunum şu ki ben bu bilgisayarı aldığımda her oyunumu ve programlarımı parayla ve lisansla aldım ki virüs olmasın. Tüm bakımlarını 6 ayda bir kendim Monster teknik servis'ine götürerek yaptırdım. Herhangi bir problemde Monster teknik Servis'e gittim ancak mart ayında 1 mavi ekran hatası aldım. O sırada Windows 10 Single Language kullanıyordum. İlk sorun görmedim. Bir daha yapmadı ancak ETS 2, CMS21, CS:GO gibi oyunlarda grafik ayarlarım aynı iken FPS'im normalden bayağı düşüktü. ETS 2 en çok oynadığım oyun, normalde 100-120FPS alırdım, 45'i geçmedi. Teknik servise başvurdum, BIOS, EC, driver güncellemeleri yapıldı, genel bakım yapıldı ve sistem dosyaları bozuk, format atın dendi. Windows 11 kurdum. Format attım, Rufus programını kullanmıştım. Sorun düzelmedi, Rufus kaynaklı, Media Creator Tool kullanın dediler. Tekrar format atıldı, sorun çözülmedi yine aradım ve Denetim Masası'ndan, ekran kartı ayarlarından birkaç ayar yaptık, tekrar ETS 2 100FPS'e ulaştı. Yine düşük gibi hissediyordum ama kabullendim. Sonrasında dün daha akıcı ETS 2 oynarken bugün oyunda biraz yağmur yağdı 45FPS'e düştü. Bir daha da düzelmedi. İlk DLC bölgesindeydim, 1, 2 tane de Steam atölye modu vardı. Tüm modları kaldırdım, yağmuru durdurdum, ayarları yüksek'ten Orta'ya aldım. Gelişmiş ayarlardan biraz daha kıstım ki ancak Berlin'de (DLC değil standart map şehri) 100FPS'e ulaşabildim. Viyana'ya (standart şehir) gittiğimde ise durum hala aynı 45-55FPS'lerdeydi. Bugün tekrar servisi aradım ve 04.03.2023'te daha PC 'mi bu sorundan dolayı teslim almama rağmen tekrar teknik servise gitmemi ve donanım kontrolü yaptırmamı söylediler. Garantisi eylül'de bitecek ve stresim bu yüzden. Bu bilgisayardan daha düşük sistemlerle aynı ayarlarda daha akıcı oyun oynayan arkadaşlarım var ve "oyun bilgisayarı" adı altında satılan bilgisayar ile oyun oynayamam beni çok üzüyor. Resmen kendimi enayi gibi hissediyorum. SCS Software DLC bölgelerinde biraz FPS düşüşü olabilir demişti, daha önce onlarla da iletişime geçtim ancak 20FPS falan Iberia'da düşüyordu. Şu an bayağı 70FPS düşük geliyor. Pek anlamam ama sistemim mi yetersiz kalıyor, bilgisayarımda mı sorun var, bu sorun tekrarlarsa ne yapmam, nasıl bir yol izlemem gerekiyor rica ediyorum yardım edin. Öğrenciyim ve cidden param olsa satıp yeni bilgisayar alacağım ancak günümüz ekonomisi ile satmak dert, almak dert. Ciddi anlamda moralim bozuk bu konu ile ilgili.