Abra A5 v19.3.6 için RAM ve SSD önerisi

Kağan Can Şit

Hectopat
Yer
Turkey
Merhaba,

Monster Abra A5 v19.3.6 kullanıcısıyım. Cihazı ağırlıklı olarak yazılım geliştirme, sanal makine kullanımı, analiz ve profiling gibi amaçlarla kullanıyorum. Bu nedenle satın alırken işlemci performansını önceliklendirmiştim. Genel olarak cihazdan memnunum. Temel ihtiyaçlarımı karşılıyor. Zaman zaman Linux tarafında ufak tefek zorluklar yaşasam da, bunlar göz ardı edilebilir seviyede.

Son dönemde özellikle sanal makineler ve WSL kullanımı sırasında RAM kaynaklı darboğazlar yaşamaya başladım. İşlemci yoğunluklu işlemler yürütsem de, kullandığım araçların çoğu yüksek RAM ihtiyacı doğuruyor. Bu sebeple hem ek depolama için bir SSD, hem de mevcut RAM modüllerimi yükseltmek istiyorum. Yapacağım bu yatırımı orta-üst seviye bileşenlerle gerçekleştirerek, ileride cihaz değiştirsem bile bu parçaları yeni sistemimde kullanmayı hedefliyorum. Kısacası, bunu kendimi geliştirmek için uzun vadeli bir yatırım olarak görüyorum.

Zaman kısıtı ve döviz kurunun hareketliliği nedeniyle bu süreçte doğru tercihi yapabilmek adına konuyu yakından takip eden arkadaşlardan öneri almak istedim. Temel amacım, uzun süreli kullanıma uygun, güvenilir ve orta-üst performans seviyesinde bileşenlere yönelmek. Ancak cihazımın tam olarak hangi RAM modüllerini desteklediği konusunda emin değilim. Anakart ile ilgili resmi bir datasheet bulunmaması da kararsızlık yaratıyor. Teknik destekten doğrulama almayı, seçenekleri netleştirdikten sonra düşünüyorum.

Şu anda aşağıdaki bileşenlere sahibim:
  • 16 GB RAM (2×8 GB DDR4 3200 MHz SO-DIMM - M471A1K43EB1-CWE)
  • 1 TB Gen4 SSD (Samsung PM9B1 - mzVL41T0HBLB-00B07)

Planladığım yükseltmeler:
  • Gen4 portuna daha performanslı ve güvenilir bir 2TB SSD (örneğin. Samsung 990 Pro'ya da Kingston KC3000) alıp, mevcut SSD'yi gen3 portuna aktararak ikincil disk olarak kullanmak.
  • RAM'i ise 2×32 GB 3200 MHz seviyesine çıkarmak. Bu konfigürasyonun uzun vadede yeterli olacağını düşünüyorum.

Aklımda olan modeller aşağıdaki gibi, gözettiğim durumlar üzerine farklı ürün veya yol önerisi olan olursa dinlemek isterim.

SSD:
  • Samsung 990 Pro.
  • Kingston KC3000.

RAM (32 GB DDR4 3200 MHz):
  • Samsung M471A4G43AB1-CWE
  • Corsair Vengeance
  • Kingston Impact (KF432S20IB/32TR)

Not: Şu anda piyasada güvenilir bileşen bulmak zor. Sahte ürün riski yüksek (forumda birçok kişinin başına geldi). Bu yüzden güvenilir satıcı tavsiyelerine de açığım.

Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim, sağlıcakla kalın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı