Abra A7 macun değişmesine rağmen ısınıyor

crylmz

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Bu forumdaki ilk konum olacak. Yanlış bir şey yaparsam kusura bakmayın.
Abra A7 v13.3 sahibiyim. 2 3 aydır bir türlü çözemediğim bir ısınma problemi var.
İçerisinde i7-11800H ve 3050 Ti mevcut. İşlemci farkındayım kendinden aşırı fazla ısınan bir işlemci 100 derecelere kadar ısınınca kendi performansını kısmaya başlıyor. 4300 MHz'lerden 3000 MHz'lere kadar düşüyor.
Aynı şekilde ekran kartı da bu şekilde. 1900 MHz'lerde çalışan 3050 Ti 88 dereceye yaklaştıkça 1222 ardından da 1000 MHz ve altına düşmeye başlıyor. Ve bu herhangi bir oyun açıldıktak 5 dakika sonrasında gerçekleşiyor.
İçerisinde 4 ay önce MX-6 sürmüştüm. Sorunun termal macun olduğuna kanaat getirip macunu yeniledim ve sorun çözülmedi(tekrar MX-6 sürdüm). Sonrasında acaba yerine mi tam oturmadı diye kontrol ettim. Hayır tam olarak oturmuştu. Vakumlu laptop soğutucu alıp denedim. Fakat o da hiç ama hiç fayda etmedi. Fanlarını tekrar temizledim. Arkadaşımdan altına soğutucu koyduk ve o ara Xigmatek'in macnunu sürdük. Maalesef ki yine fayda etmedi. Tek gördüğüm laptopun fanları son hız dönüyor ama ızgara kısmından sanki çok elime hava üflemiyor. Bu bu şekilde miydi ona emin değilim. Bir fikriniz var mıdır bu konu ile alakalı. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…