Merhabalar arkadaşlar ve merhaba
@montezuma.
Bir süredir El Capitan kullanıyordum, ayrılmak zorunda olduğundan Linux dağıtımına geçmiştim ancak geri geldim baktım Sierra imajı gelmiş. İndirdim talimatlar doğrultusunda sorunsuz kurdum.
Ama değişik sorunlar mevcut,
1-) Caps Lock'u açmak ya da kapatmak için 3 kere basmanız gerekiyor. Harici bir klavye bağlı ise 1 kere basıldımı açılıp kapanıyor.
2-) Touchpad çalışıyor ancak "Sistem Tercihleri" altında İzleme Dörtgeni yükleniyor diyor ve sonra boş bir ekran karşıma geliyor. Aslında bu çok sorun teşkil etmeyen bir şey ancak Touchpad'de tıklama, sağ tıklama işlemleri için zorla Touchpad üzerinde ki basmatik butonlara yönelmek zorunda kalıyorum.
3-) Optimus teknolojisine yer verilen bir donanım var makinede. GTX850M ve Intel HD Graphics 4600 mevcut. Rehbere göre HD 4600'ü tanıttım ancak görüntüde kesilmeler ve titremeler yaşıyordum bende DSDT yaması ile bu sorunu da hallettim. Aynı zamanda parlaklık sorunumu, batarya simgesini ve bluetooth'u da DSDT yardımı ile fixlemiş oldum. Ancak çok farklı bir sorun var yaptığım DSDT yamasında 2. ekran kartını devre dışı bıraktım. Gerekli _INI metodlarında _OFF işlemesini hallettim DSDT sorunsuz gibi ancak 2. Ekran kartı hala gözüküyor ve makine ısınıyor.
(Clover'de DROP OEM işaretli)
Kullandığım DSDT dosyalarını Clover 3763 sürümünü kullanarak çıkarttım ve yamaladım. Dediğim gibi 2. ekran kartı devre dışı kalmadığı için biraz araştırma yaptım. Yabancı kaynaklı forumlarda Clover'ın eski sürümlerini çalışabilir olduğunu görünce Clover 3277 yükledim Sierra'yı boot etti ancak Laptop üzerinde klavye ve mouse çalışmadı. Harici klavye ve mouse ile login olup baktığımda 2. Ekran kartının devre dışı kaldığını gördüm. Nedense yeni sürüm Clover kurduğumda DSDT yamalarım çalışıyor (Ekran düzeliyor, batarya simgesi geliyor vs.) ancak 2. Ekran kartı devre dışı kalmıyor.
Aslında en büyük sorunum şimdilik bu diyebilirim. Clover 3277 için VodoooPS2 kextlerini Other içine aldım ancak sanıyorum ki desteklemiyor.
4-) Önemsiz bir sorun ancak Wi-Fi ve Bluetooth sorunsuz çalışıyor. Ancak iPhone ile AirDrop'u bu makinede göremiyorum. "defaults write com.apple.NetworkBrowser BrowseAllInterfaces 1" komutunu deneyip Finder'ı ve PC'yi yeniden başlattım ancak AirDrop altında iPhone çıkmıyor, tam ters olarak da iPhone PC'yi görmüyor.
(Aynı Wi-Fi ağına bağlı 2 cihazda. Bluetooth aygıtlarından PC ve iPhone birbirini görüyor, AirDrop'ta çıkmıyor.)
Buraya kadar okuyup sorunlarımı dinlediğiniz için teşekkür ederim. Yardımlarınızı bekliyorum
Makine Bilgileri: Monster ABRA A7 V5.1.1
120 GB SSD
Nvidia GTX850M
Intel HD Graphics 4600
Atheros AR9285 (Wi-Fi)
Intel N7260 (Bluetooth için)
Intel Core i7 4710MQ