Abra A7 V7.1.2 Açılışta Logoda Takılma Sorunu

RoyalGuard

Hectopat
Katılım
19 Haziran 2016
Mesajlar
62
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Geçen hafta salı günü mağazasından aldığım Monster Abra A7 V7.1.2 model laptop bugün sıkıntı çıkarmaya başladı. Total War Attila oynarken bir anda tamamen dondu. Güç tuşuna basılı tutarak kapattım ve aynı tuşla bilgisayarı açtım. Hemen chrome'u açıp işlerime devam edeyim derken sitelere aşırı yavaş giriyordu böyle yavaş yavaş sayfaları yüklerken windows çalışmayı durdurdu tarzı bir uyarı aldım ve bilgisayarın alttaki çubuğu başlat tuşu falan hep gitti. Tekrar güç tuşuna basılı tutarak kapatıp açmaya çalıştığımda Monster logosunda takılı kaldı. 5 dakika falan bekledim hiç hareketlilik olmayınca tekrar güç tuşuna basarak kapatıp açtım.

Birkaç kez bu şekilde tekrarladıktan sonra "Otomatik Onarıma Hazırlanılıyor" diye bir yazı geldi ve siyah ekran geldi. Dedim belki onarılır ama nafile. Hareketlilik olmayınca tekrar kapatıp açtım yine monster logosunda takılı kaldı. Bu şekilde birkaç kez daha tekrarladıktan sonra artık laptopun fişini çekip yarın Kadıköye götüreceğim die içimden geçirirken son bir kez daha deneyeyim dedim. Yine aynı şekilde monster logosunda biraz bekledi ve Onarılıyor deyip altta birkaç tane yazı geçtikten sonra laptop açıldı. Şu an yine sitelerde dolanırken sayfalar bir süre sonra açılıyor.

Sizce ne yapmalıyım ? Monster mağazasına götürüp bilgisayarı iade edip yenisini (ben aldıktan 3 gün sonra laptopa 200 TL de indirim yaptılar) almak mantıklı olur mu ? İade ettiğimde parayı nasıl geri ödüyorlar ? Ödemeyi kredi kartına 6 taksit şeklinde yapmıştık 300 TL de vade farkı girmişti :p
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğiniz gibi moderatör başlığa düzenleme yapmış.
Laptopu iade ettim. Hiç sıkıntı çıkarmadılar direk kabul ettiler. Yani kokusunu sevmedim diyerek iade ediyorum deseydim bile alacaklardı :D
Sorun büyük ihtimalle windows 10 daydı. Makinede problem olduğunu sanmıyorum. Gittiğimde bana SSD taktırmamı böylece windowsun daha az sıkıntı çıkaracağını daha az hata vereceğini ve daha hızlı olacağını söylediler.
Şimdi 2-3 hafta sonra yenisini almak istiyorum. Acaba Monster mı alsam yoksa başka markalaramı yönelsem bilemedim. MSI lar pahalı geliyor. Klasik teknomarket markalarınada güvenilmiyor. @brkdnmz
 
T5 olduğuna göre 15.6 inç olmalı.
Windows SSD yemi kurulu ? Hiç problem çıkardımı mesela ?
Ben genelde oyun için kullanacağım için 17.3 inç olması ilk baktığım özellik. Daha sonra ekran kartına bakarım 10.. serisinden mi diye en son işlemciye bakarım.
MSI lar zaten pahalıydı şimdi baktım iyice artmış fiyatlar. Heralde yine Monster alırım. Bu fiyatlara daha iyisini bulmam mümkün gözükmüyor.
@brkdnmz
 
Dediğiniz gibi performansa göre en iyi fiyatı Monster veriyor. Benim aldığım 4100 TL lik makineyle aynı özellikle bir MSI 5500 TL den başlıyor. Neyden kısıyorlarda bu kadar ucuza yapıyorlar bilemiyorum o yüzden güvenemiyorum açıkçası.
Yinede 5500 TL vermek zor. Sanırım yine 4100 TL ye A7 V7.1.2 alacağım.
@brkdnmz
 
Tulpar ın daha iyi olduğunu biliyorum. Çünkü Abra serisinin içinde GTX 1050 ve GTX 1050Ti ekran kartları var.Tulparların içinde 1060 1070 ve 1080 var.
Ama en ucuz 17.3" Tulpar 6900 TL. O paraya MSI alınır artık Monster değil.
@brkdnmz
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı