Abur Cuburları Hayattan Çıkarmak

Makaleler
3
Yer
Konya veya İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba 17 yaşındayım ve neredeyse her gün abur cubur yiyorum. Boyum 1.65 ve kilom 75. Fazla kilolu olduğumun farkındayım ancak canım sürekli bir şeyler yemek istiyor. Akşam yemeğimi yedikten sonra bir tane Laviva çikolata yedim bir kase de puding ama canım cips çekirdek gibi şeyler istiyor. Gün içinde 3 tane 1TL'Lik cips 1 Halley 1TL'lik çekirdek de yedim. Ve farkındayım önlem almazsam obeziteye doğru emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğim. Nefsi zayıf birisiyim. Tavsiye verebilir misiniz?

Sabah kahvaltısında yulaf ezmesi ye. Önerim Eti Lilalif. Tok tutacağı için uzun süre açlık hissetmezsin. Akşam yemeğinde 2-3 saat sonra yiyenler de var. Sana kalmış.

Bu alışkanlığı ancak iradeni zorlayarak yenersin. Canın tatlı şeyler istediğinde tatlı meyveler ye. Karışım yapıp yine yiyebilirsin. Seçenek çok. Tabii ki bir anda kes demiyorum. Azalta azalta.

Diyetisyene de gidebilirsin ama uzun bir liste dışında ve klasik cümleler dışında bir şey demez. İş senin iradede bitiyor.

Son düzenleme:
Sanırım en büyük sıkıntım bir anda kesmeye çalışmak.

Nefsi zayif birine oneri vermek aslinda biraz zaman kaybi. Yanlis oldugunu bildigin seyi yapmak, yaptigin seyin yanlis oldugunu bilmeden yapmaktan cok daha kotu.
Mucadele etmen gereken sey obezite degil, disiplinli bir insan haline gelmenin onundeki engel. Bu konuda kitaplar oku. Insan aslinda 2-3 haftalik bir calisma ile her kosula adapte oluyor. Yani kendini tutman gereken surec 1 ay bile degil. Sonra istemesen de aliskanliklarin degisiyor. Kucuk adimlarla basla, kararli ol. Bir anda kesme. 3 tane yerine 2 tane ye. 8 saat yerine 7 saat uyu. Boyle boyle vucuduna hakim olmayi ogren.

Geçen yıl diyetisyene gidip kilo vermiştim. Gerçekten başarılı bir şekilde kilo verdim ama işin söylemem lazım ki abur cubur, ekmek, makarna, fast food vs. yiyeceklere duyduğum özlem tarif edilemezdi.
Ne yazık ki kilo almak istemiyorsanız bu tür yiyecekleri azaltmaktan hatta tamamen bırakmaktan başka bir yol yok gibi görünüyor. Zaten işlenmiş gıdalar kilodan ayrı olarak ömrü iyice kısaltıyor.
Ben de tekrar diyete başlamayı düşünüyorum.

2019 Ocak 1'de şekeri bırakacağım yeni yılda bir şeyleri başarayım demiştim. Bugün 32. Gün her şey kafada bitiyor falan diyorlar ya bunlar bana çok boş laflar gibi geliyordu ama harbiden öyleymiş.
İrade kas gibidir karşı geldiğin sürece güçlenir dostum. Güçlenmesi iyi bir şey yanlış anlaşılmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…