Çözüldü AC Odyssey grafik sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

PAROXYSM

Hectopat
Oyun arayüzü hariç bütün görüntüler pikselleşmiş halde görünüyor. Bütün grafik ayarlarını denedim ama hepsinde bozuk bir görüntü aldım. Ubisoft destek ekibine de yazdım ama çözünürlüğü kontrol etmek ve dosya doğrulaması yapmaktan başka çözüm üretemediler. Daha önce böyle bir sorunla karşılaşan ve çözen varsa yardımcı olsun lütfen.

Oyun içi görüntüler:

RosSEb-min.png
uzMbgt-min.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ubisoft destek ekibiyle birkaç görüşme daha yaptıktan sonra sonunda sorunum çözüldü. Belki başkalarının da başına gelir diye uyguladığım bütün yöntemleri buraya da yazmak istedim.

Bana ilk söylenen çözünürlüğü ve ölçeklendirmeyi kontrol etmem oldu. Zaten 1920x1080 çözünürlükte %100 ölçeklendirmeyle oynuyordum. Sonrasında oyun dosyalarını doğrulamamı söylediler ama bir işe yaramadı.

"Belgeler > Assassin's Creed Odyssey" konumdaki "ACOdyssey.ini" dosyasını silip tekrar denememi söylediler. Bu da bir işe yaramadı.

Şu linki verip System File Checker buradaki adımları uygulamamı söylediler. Bu da bir işe yaramadı.

Yaşadığım sorunun tessellation seviyesinden kaynaklanabileceğini söyleyip microsoft visual c++ linklerini gönderdiler. Önce halihazırda kurulu olanları kaldırıp tekrar kurdum ama bu da fayda etmedi.

Son olarak ekran kartı sürücüsüne temiz kurulum yapmamı, sistemi yeniden başlattıktan sonra da Clean Boot yapmamı söylediler. Bu adımdam sonra sorunum düzeldi. Bu arada ben ekran kartı sürücüsü için temiz kurulum yaparken son çıkan opsiyonel sürücü yerine WHQL sürücüyü kurdum.

Umarım başkaları böyle bir sorun yaşamaz ama yaşarsa da buradaki adımlar işine yarar.
texture geç yüklenmesinden kaynaklanıyor olabilir.
Benim ayarları vereyim. Belgelerim klasöründeki ACODyssey isimli yapılandırma dosyasına bunu kopyala kaydet.

[Language]
Client=en-US
Text=en-US
Sound=en-US
Subtitles=en-US
[Graphics]
AdapterVendorID=4318
AdapterDeviceID=7938
MonitorDesc=
DisplayIndex=0
WindowPosX=160
WindowPosY=90
FullscreenWidth=1920
FullscreenHeight=1080
WindowedWidth=0
WindowedHeight=0
WindowMaximised=0
RefreshRate=144
WindowMode=3
VSyncMode=0
MaxFPS=30
IsFpsLimitEnabled=0
PixelDensity=1.00000
LastUsedFullscreenMode=0
KeepStandardAspect=0
HDREnabled=0
Freesync2Enabled=0
AdaptiveQuality=0
Antialiasing=2
Bloom=1
Character=4
CharacterTexture=2
Cloud=4
Clutter=3
CrowdDensity=0
Culling=0
DOF=2
Environment=4
Fog=2
Lighting=0
Rain=3
Reflection=2
Shadow=4
SSAO=3
Terrain=1
Tessellation=3
Texture=2
TextureFiltering=2
Water=3
[Startup]
StickyKeys=2
ToggleKeys=2
FilterKeys=2
[Options]
TobiiEnabled=1
TobiiExtendedViewEnabled=1
TobiiHeadTrackingEnabled=1
TobiiAimAtGazeEnabled=1
TobiiMarkAtGazeEnabled=1
TobiiInteractAtGazeEnabled=1
TobiiLockTargetAtGazeEnabled=1
TobiiDynamicLightAdaptationEnabled=1
TobiiSunEffectsEnabled=1
SensitivityIndex=4
AimSensitivityIndex=2
AccelerationIndex=0
Controller Feedback=4294967295
WideAspectStretchedHUDMode=1
InvertMouseCameraControlX=0
InvertMouseCameraControlY=0
EnableCameraAssistanceForMouse=1
FOVScale=1.00000
AutoFOV=0
LockSensitivity=350.00000
LockCursorToTheWindow=0
KeyboardHighlightingMode=dynamic
WalkModifierIndex=2
[Input]
SelectedPad=None
KeyboardMouseEnabled=1
AutoSwitchEnabled=1
[LightingDevices]
Config=[{"id":"MSI MysticLight SDK","enabled":true,"config":{"ip":"localhost","port":1462,"ambientPort":14621,"authToken":""}}]
Enabled=0

Ubisoft destek ekibiyle birkaç görüşme daha yaptıktan sonra sonunda sorunum çözüldü. Belki başkalarının da başına gelir diye uyguladığım bütün yöntemleri buraya da yazmak istedim.

Bana ilk söylenen çözünürlüğü ve ölçeklendirmeyi kontrol etmem oldu. Zaten 1920x1080 çözünürlükte %100 ölçeklendirmeyle oynuyordum. Sonrasında oyun dosyalarını doğrulamamı söylediler ama bir işe yaramadı.

"Belgeler > Assassin's Creed Odyssey" konumdaki "ACOdyssey.ini" dosyasını silip tekrar denememi söylediler. Bu da bir işe yaramadı.

Şu linki verip System File Checker buradaki adımları uygulamamı söylediler. Bu da bir işe yaramadı.

Yaşadığım sorunun tessellation seviyesinden kaynaklanabileceğini söyleyip microsoft visual c++ linklerini gönderdiler. Önce halihazırda kurulu olanları kaldırıp tekrar kurdum ama bu da fayda etmedi.

Son olarak ekran kartı sürücüsüne temiz kurulum yapmamı, sistemi yeniden başlattıktan sonra da Clean Boot yapmamı söylediler. Bu adımdam sonra sorunum düzeldi. Bu arada ben ekran kartı sürücüsü için temiz kurulum yaparken son çıkan opsiyonel sürücü yerine WHQL sürücüyü kurdum.

Umarım başkaları böyle bir sorun yaşamaz ama yaşarsa da buradaki adımlar işine yarar.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı