AC Odyssey vs Valhalla

gevsek_uzman

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Selam arkadaşlar, PS Store'da bu iki oyun indirimde birini alacağım ama kararsız kaldım. Odyssey'i az oynamıştım önceden ama çok sarmamıştı ama bir şans veresim var sizin tavsiyeniz nedir?

Selam arkadaşlar, PS Store'da bu iki oyun indirimde birini alacağım ama kararsız kaldım. Odyssey'i az oynamıştım önceden ama çok sarmamıştı ama bir şans veresim var sizin tavsiyeniz nedir?
Savaş mekanikleri olarak çok bir fark yok. Atmosfer açısından ne kadar Odysseyi baya oynamış ve geçirmiş olsam da Valhalla da ki atmosfer daha bir hoşuma gitti. Valhalla da ki tek sorun silah çeşitliliğinin inanılmaz az olması ama cidden çok iyi silahlar var az olmasına rağmen (Excalibur, Noden's arc vb.). Eğer DLC almazsan baya az silahla oyunu oynarsın. İki ana karakter de zaten Assassin sayılmaz ki eivor bıçağı komple yanlış kullanıyor falan.

Eğer hikaye, Atmosfer ve Çok silah kirliliği olmamasını istiyorsan Valhalla
Eğer Harita, Görsel (Manzara falan), Silah çeşitliliği istiyorsan Odyssey

iki oyunda da zırhlar çok güzel fakat Valhalla işin suyunu çıkardı bence bu konuda. Ama gene güzel.

Açıkçası atmosfer açısından hatta çoğu açıdan Valhalla dürüst olmak gerekirse çok çok çok daha iyi. Savaş mekanikleri açısından arkadaş fark yok demiş ama var, dövüş stilleri tamamen farklı. Bana göre Odyssey daha hızlı bir oyun ama hikaye bağlamında Valhalla'dan daha zayıf. Ayrıca Valhalla'nın grafikleri daha güzel (doğası apayrı güzel). Hissettirdiği hikaye hissiyatı kendini içinde hissettiriyor. Bir de unutmadan, Valhalla'nın hikayesi ciddi anlamda çok uzun. Ben bir de bu konudan bağımsız olarak AC serisini seviyorsan hepsini oynamış biri olarak en iyi ve akıcı hikayeye sahip oyunun Unity olduğunu düşünmekteyim. Tabi hatalarıyla çok gömülen bir oyun olsa da bana göre çok iyiydi.(atmosferi çok güzel)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı