AC: Valhalla vs The Witcher 3

MehmetEfe02

Centipat
Daha fazla  
AC serisinden Valhalla veya Witcher 3 alacağım. Sizce hangi oyunu almalıyım? Hangisi daha çok sarar? Not: AC Black Flag'den sonra hiçbir AC oyunu oynamadım. Sistemim her iki oyun için de yeterli.

Witcher 3, Valhalla'ya kıyasla genel olarak daha az tekrara düşüyor (ya da en azından öyle hissettiriyor). Temel oynanış ve hikaye kalitesi açısından da bence Witcher biraz daha iyi.
Valhalla'nın hikayesinde vuran, etkileyen anlar var kesinlikle ama genelde birinden diğerine arada boşluklar var. Witcher'da genellikle sabit, alıştırdığı bi' kalitede/çizgide ilerliyor olaylar, biraz daha iyi sayılır.
Harita büyüklüğü ve haritada yapılabilenler olarak ikisi de idare eder, bana kalırsa o konuda biri diğerinden daha iyi demezdim. Zaten oyunların tarzı ve atmosferleri gereği haritada yaptığınız şeyler de birbirinden farklı.

İkisi arasından bence Witcher 3'ü tercih edin. İleride Assassin's Creed oynamak isterseniz RPG üçlemesinde Valhalla'dan önce oynayabileceğiniz Origins ve Odyssey var, RPG olmayacaksa da Ezio üçlemesi günümüzde bile hâlâ sağlam oyunlar.

Son düzenleme:
Witcher 3, Valhalla'ya kıyasla daha az tekrara düşüyor (ya da en azından öyle hissettiriyor). Genel oynanış ve hikaye kalitesi açısından da bence Witcher biraz daha iyi.
Valhalla'nın hikayesinde vuran, etkileyen anlar var kesinlikle ama genelde birinden diğerine arada boşluklar var. Witcher'da genellikle sabit, alıştırdığı bi' kalitede/çizgide ilerliyor olaylar, biraz daha iyi sayılır.
Harita büyüklüğü ve haritada yapılabilenler olarak ikisi de idare eder, bana kalırsa o konuda biri diğerinden daha iyi demezdim. Zaten oyunların tarzı ve atmosferleri gereği haritada yaptığınız şeyler de birbirinden farklı.

İkisi arasından bence Witcher 3'ü tercih edin. İleride Assassin's Creed oynamak isterseniz RPG üçlemesinde Valhalla'dan önce oynayabileceğiniz Origins ve Odyssey var, RPG olmayacaksa da Ezio üçlemesi günümüzde bile hâlâ sağlam oyunlar.
Witcher 3 özünde Valhalla'dan çok daha fazla tekrar eden bir oyun. Aktivite çeşitliliği Valhalla'da çok daha fazla. Hikaye olarak da Valhalla katbekat iyi. Witcher'da doğru düzgün hikaye anlatımı bile yok. Oynanış olarak Valhalla ezip geçer. Hem kombat hem görev ve level dizaynı olarak. Harita dizaynı Valhalla'da daha iyi. Daha handcrafted hissettiriyor.

Witcher 3 özünde Valhalla'dan çok daha fazla tekrar eden bir oyun. Aktivite çeşitliliği Valhalla'da çok daha fazla. Hikaye olarak da Valhalla katbekat iyi. Witcher'da doğru düzgün hikaye anlatımı bile yok. Oynanış olarak Valhalla ezip geçer. Hem kombat hem görev ve level dizaynı olarak. Harita dizaynı Valhalla'da daha iyi. Daha handcrafted hissettiriyor.
Tekrar etme mevzusuna aslında o kadar takılmadım, adına "oynanış döngüsü" diyip geçiyordum. Yine de Witcher'a kıyasla Valhalla'da biraz daha aynı şeyleri yaptığımı düşünüyordum arada.

Aktivite çeşitliliği mevzusu açısından bence iki oyun birbirine denk. Valhalla'nın Orlog, flyting ve drinking contest aktivitelerine kıyasla Witcher'da Gwent, at yarışları ve dövüş turnuvaları var mesela. İki oyunda da denk geldikçe her şeyi yapmıştım, birini diğerine o kadar da tercih etmezdim.

Hikayede dediğim gibi Valhalla'nın vurucu, etkileyici anları vardı (özellikle arkada soundtrack'le birleştiğinde). Ama oyunun geri kalan büyük çoğunluğu ve/veya o noktaya kadarki diğer olaylar - hikayeler düşünüldüğünde biraz az sayıdalardı bence. Yine de diğerlerinden farkını ortaya koyuyorlardı tabii.
Witcher 3'ün Sis Adası'na kadar olan ilk yarısı iyiydi, kendim pek eleştirebileceğim bi' tarafını bulamıyorum. Sonraki ikinci yarıda olayların o noktaya kadarki gidişata kıyasla biraz hızlı geliştiğini, bu aşamada bazı şeylerin aceleye getirilmiş olup daha iyi yapılabileceğini düşünmüş, arada "acaba" demiştim.

Oynanışta Valhalla'ya Dark Souls-vari bi' "stamina" mekaniği eklenmesi bence gereksiz olmuş. İki ağır saldırı yaptığımda zaten yarısı gidiyordu. Onun dışında yetenek ağacında iki elde ağır silah kullanabilme ("dual wield") ve doğru zamanlamayla kaçınmanın zamanı yavaşlatması gibi bazı güçlendirmeler fena değildi. Özel yetenekler bana kalırsa eh işte sayılırdı, doğru düzgün kullanmadım. Silahların çoğu zaman birbirinden pek bi' farkı yoktu ve çoğunun özellikleri iyi değildi, zırhların da set bonusları çoğunlukla pek bi' anlam ifade etmiyor, bi' şeyleri değiştirmiyordu.
Witcher 3'te oynanışı ilk birkaç saatte çözdükten sonra pek zorlanmadım, alıştıktan sonra da pek eleştirecek bi' şeyi yoktu benim için. Kullandığım build'e uygun ekipmanları dizdiğimde iyi kötü güçlendiğimi, bi' şeyleri az da olsa değiştirdiğini hissediyordum.
Kılıç kullanmanın dışında farklı yaptığım bi' Quen işareti kullanmaktı. Ama bu daha çok benim İşaret build'i gitmememden kaynaklı, İşaret build'i gitsem oynanış döngümde Quen'in yanısıra diğer Yrden, Igni, Aard işaretlerini de ağırlıklı olarak kullanacaktım.
Yağ hiç kullanmadım, iksir ve bombaları da birkaç durum dışında kullanma gereği duymadım (hepsini güçlendirmeme rağmen). Biraz simya/Euphoria build'i gitmememden kaynaklı. Yine de build farketmeksizin tamamen işe yaramaz şeyler değiller.
- İki oyunda da oynanışın olmasa da olur - niş tarafları var.

Harita dizaynı konusunda iki oyunda da çok takılmadım, üstünde durmadım. Elimden geldiğince haritadaki soru işaretleri - ıvır zıvıra vesaire gidip, yapıp yoluma devam ediyordum. Haritaların büyük olmaları benim için yeterliydi sanırım.

En son Valhalla'nın her şeyiyle birlikte 300 saate varabilmesine rağmen oyuna NG+ eklenmemiş olmasını dert edebilirim. Oyunu yeniden oynamak istesem her şeyle sil baştan uğraşmam gerekeceği için halihazırda bir kere bitirmişken ileride en fazla bir kere daha sırf kadın karakterle nasıl oluyor görmek adına tekrardan bitiririm.
Witcher 3'ü de bi' ara NG+ ile tekrardan bitirdikten sonra bir daha tekrar oynamak için uzun süre geçmesini beklerim herhalde, oyun açısından değişen pek bi' şey olmayacak çünkü.
- İki oyunda da oyunları her şeyiyle bitirdiğinizde ileride yeniden oynamak adına sunabilecekleri pek bi' şey olmuyor.

Günün sonunda iki oyundan da memnundum ama dürüstçe Witcher'da Valhalla'dan daha çok eğlenmiş ve eğlenmeye daha kolay, daha çabuk başlamıştım.
Witcher 3 için biraz bazı açılardan abartıldığı/hype'landığı, çok büyük beklentiyle girilirse belki biraz beklenti karşılayamayacağı eleştirisi yapabilirim herhalde doğru düzgün. Valhalla'da ise iletimde yazdığım gibi direkt takılabildiğim, aklıma gelen unsurlar var. Yerine kesinlikle üçlemenin diğer oyunlarından Odyssey ve Origins'i tercih ederim.

Tartışma için şimdiden teşekkürler. @783713 Üşenip ikinci bi' mesaj yazamazsam mazur görün.

Son düzenleme:
Aktivite çeşitliliği mevzusu açısından bence iki oyun birbirine denk. Valhalla'nın flyting, Orlog ve drinking contest aktivitelerine kıyasla Witcher'da Gwent, at yarışları ve dövüş turnuvaları var mesela. İki oyunda da denk geldikçe her şeyi yapmıştım, birini diğerine o kadar da tercih etmezdim.

Hikayede dediğim gibi Valhalla'nın vuran, etkileyen anları vardı (özellikle arkada Soundtrack'le birleştiğinde). Ama oyunun geri kalan büyük çoğunluğu ve/veya o noktaya kadarki olanlar düşünüldüğünde biraz az sayıdalardı bence. Denk geldiğinde diğerlerinden farkını ortaya koyuyorlardı yine de.
Witcher 3'ün Sis Adası'na kadar olan ilk yarısı iyiydi, kendim pek eleştirebileceğim bi' tarafını bulamıyorum. Sonraki ikinci yarıda olayların o noktaya kadarki gidişata kıyasla biraz hızlı geliştiğini, bu aşamada bazı şeylerin aceleye getirilmiş olup daha iyi yapılabileceğini düşünmüş, arada "acaba" demiştim.

Oynanışta Valhalla'ya Dark Souls-vari bi' "stamina" mekaniği eklemeleri bence gereksizdi. İki ağır saldırı yaptığımda zaten yarısı gidiyordu. Onun dışında ağır silahları Dual wield yapabilme ve yetenekler sayesinde doğru zamanlamayla kaçınmanın zamanı yavaşlatması gibi bazı ekstra özelliklerin olması fena değildi. Özel yetenekler bana kalırsa NIS sayılırdı, doğru düzgün kullanmadım. Silahların çoğu zaman birbirinden pek bi' farkı yoktu ve çoğunun özellikleri iyi değildi, zırhların da set bonusları çoğunlukla pek bi' anlam ifade etmiyordu.
Witcher 3'te oynanışı ilk birkaç saatte çözdükten sonra pek zorlanmadım, alıştıktan sonra da pek eleştirecek bi' şeyi yoktu benim için. Kılıç kullanmanın dışında farklı yaptığım doğru düzgün bi' Quen işareti kullanmak vardı. Ama bu daha çok benim İşaret Build'i gitmememden kaynaklı, İşaret Build'i gitsem oynanış döngüsü gereği Quen'in yanı sıra diğer Yrden, Igni, Aard işaretlerini de ağırlıklı kullanacaktım.
Yağ hiç kullanmadım, iksir ve bombaları da birkaç durum dışında kullanma gereği duymadım.
- İki oyunda da oynanışın olmasa da olur ve NIS tarafları var.

Harita dizaynı konusunda iki oyunda da çok takılmadım, üstünde durmadım. Elimden geldiğince haritadaki soru işaretleri - ıvır zıvıra vesaire gidip, yapıp yoluma devam ediyordum. Haritaların büyük olmaları benim için yeterliydi sanırım.

En son Valhalla'nın her şeyiyle birlikte 300 saate varabilmesine rağmen oyuna NG+ eklememiş olmalarını dert edip, oyunu yeniden oynamak istesem her şeyle sil baştan uğraşmam gerekeceği için halihazırda bir kere bitirmişken ileride en fazla bir kere daha sırf kadın karakterle nasıl oluyor görmek adına bitirebileceğimden bahsedebilirim.
Witcher 3'ü de bi' ara NG+ ile tekrardan bitirdikten sonra bir daha tekrar oynamayı ne kadar isterim bilmiyorum, oyun açısından değişen pek bi' şey olmayacak çünkü.
- İki oyunda da oyunları her şeyiyle bitirip gördüğünüzde ileride yeniden oynamak istediğinizde sunabilecekleri pek bi' şey olmuyor.

Günün sonunda iki oyundan da memnun kaldım ama dürüstçe Witcher'da Valhalla'dan daha çok eğlenmiş ve eğlenmeye daha kolay/daha çabuk başlamıştım.
Witcher 3 için biraz bazı açılardan abartıldığı/hype'landığı, çok büyük beklentiyle girilirse belki biraz beklenti karşılayamayacağı eleştirisi yapabilirim herhalde doğru düzgün. Valhalla'da ise iletimde yazdığım gibi direkt takılabildiğim, aklıma gelen unsurlar var. Yerine kesinlikle üçlemenin diğer oyunlarından Odyssey ve Origins'i tercih edebilirim.

Tartışma için şimdiden teşekkürler. @783713 Üşenip ikinci bi' mesaj yazamazsam mazur görün.

Sağ ol

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı