Acemiliği atma aracı almak sizce şart mı?

Hem manuel hem otomatik öğreneceğim veya öğrenmem lazım. Ama Manuel biraz daha dikkat ister diye çekiniyorum diyebilirim. O yüzden kendimi otomatik diye kodluyorum

Aynı düşünüyorum ama bilmek şart.. Hala çokça insan manel kullanıyor.

Tercih meselesi ama dediğim gibi yeni araçlar olduğundan dolayı kalma işi daha zor. Örnek veriyorum sınav günü 40 45 araç varsa bazen daha fazla oluyor 10 kişi falan kalıyordur. Ama bu olay sadece araba sürmeden dolayı değil komisyon hocasına da bağlı bir durum. Ne yazık ki ülkemizde adalet sisteminde problem var. Bilerek bırakanlar bile oluyor. Ama senin tercihin de mantıklı çünkü elektrik araç sayısı da günümüzde çoğaldı. 2-3 seneye daha çok yaygınlaşacaktır. Ama manuel zevki başka tabii. Ama İstanbul gibi yerde kullanıyorsan zevk almazsın.

Aynı düşünüyorum ama bilmek şart.. Hala çokça insan manel kullanıyor.
Şart değil hocam ya açın bakın şu an üretilen 0 araçların çoğu otomatik artık fiat falan gibi markalar hariç manuel devri bitti. Onlarda araçlarının yarısından fazlasını otomatik çıkarıyor hatta.

Hem manuel hem otomatik öğreneceğim veya öğrenmem lazım. Ama Manuel biraz daha dikkat ister diye çekiniyorum diyebilirim. O yüzden kendimi otomatik diye kodluyorum

Manuel öğrensen ehliyeti manuel alsan otomatik kolay zaten. Manuel araçta direksiyon hakimiyetinde gelişecek. Otomatik de sürekli vites ile işin yok. Sadece park esnasında ve hareket geri anında kullanacaksın. Ama tabii kalmakta riskli. Az para da istenmiyor eğer otomatik alırım daha rahat yaparım dersen ki anlarım o şekilde bütçe konusunda mantıklı olur.

Manuel zevki güzelde büyükşehir insanı yapacağı işten gideceği yerden soğutuyor dur kalk akmıyor yol yoruyor.

O zaman otomatik vites ve para biriktirip olabildiğince sağlam bir araç alıp geçiyorum.

Para derdim yok sınava tekrar girerim, olay manuel araca denk gelip g*t gibi kalmayalım korkusu ve manuel için vakit harcamak gerçekten çok mantıkli gelmiyor.

Otomatik sorun değil bence net hallederim ama pratik yapacağım arkadaş araçları hep manuel hepsi fakir
Ben manuel aldığıma pişmanım kalma şansımı artırdım şu anlık iyiyim aracı sürerkenn fakat sınavda 2 kez stop ettirmeyeceğimin garantisi yok gereksiz risk, dediğim gibi manuel araç kalmayacak 5 yıla. Ticari araç alma ihtimaliniz veya klasik araba sevdanız varsa durum farklı dediğim gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…