Acer 5739G Mac OS X Kurulumunda Takılma

rstsn

Hectopat
Katılım
16 Şubat 2014
Mesajlar
7


Ekran resmini yüklediğim yerde takıldı ne yapmam gerekiyor ?


Bilgisayar özellikleri:
-acer 5739g
-nvidia gt130m ekran kartı
-inter core 2 duo işlemci
 
Yazılanları iyice inceledim ama ne yapmam gerektiğini anlayamadım kodları denedim.

Mac'i bilgisayara sıfırdan bir daha mı kurmam gerekiyor ?
 
Orada silinmesi istenen kextleri sil ve kod ekranına da sadece -x i ekle. Yani yazılı olan kodlara dokunma ve sadece -x i ekleyerek güvenli modda yükleme yapmaya çalış.

Olmazsa bahsi geçen diğer kodlarla deneme yanılma usulü devam edersin.
 
Ben hala yapamadım nasıl olacak ya. Bu kext silmede nedir nerden silinir ? Elimde bi tane flaş, bir tane 5739g ve birde sanal mac osx kurulu laptop var.
BU argumanlar üzerinden yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Windows oturumundayken:

Transmac adlı programı indir ve kur.

Hazırlamış olduğun usb yi makinene takarak programı yönetici olarak çalıştır.

Sol kısımda makinedeki diskler görüntülenecek. Oradan usbni seç.

System/Library/Extensions yoluyla ilgili kextlerin olduğu bölüme ulaşacaksın.

Oradan bahsi geçen kextlerin üzerine gel ve tıkla.

Sağ bölümde contents klasörü çıkacak, üzerine gel mausla sağ tıkla ve delete de.

Silinmesi söylenen her kexti bu yöntemle sil. Usbin artık hazır.
Boot ettikten sonra yukarıdaki mesajda söylediğim komut girme satırına -x girerek (-v yoksa onu da girerek) kurulumu başlat.
 
Size de zahmet veriyoruz ama ilk gösterdiğiniz sayfadaki ekran kartı kextleri extensions klasörünün içinde yok. Neyi silmem gerekiyor.
 
Ekran kartında takılmamışsınız burada. USB'den boot edince sürekli 1'e basın ve bir de Chameleon ile boot etmeyi deneyin. Tabi bunun için ikinci mesajdaki sürümü kullanıyor olmalısınız.
 
Ekran kartında takılmamışsınız burada. USB'den boot edince sürekli 1'e basın ve bir de Chameleon ile boot etmeyi deneyin. Tabi bunun için ikinci mesajdaki sürümü kullanıyor olmalısınız.

Acer 5739g

Core2Duo P7450 2.13ghz işlemci,
Gt240m 1Gb Paylaşımsız ekran kartı,
4Gb DDR3 Ram sistemime,

Mavericks OSx 10.9.1 yüklemesinde aynı sorunları bende yaşıyorum malesef. Dün sabah 6'ya kadar makalelerinizi okudum, izledim. Forumda sorun yaşayanlara yardımcı olan diğer arkadaşların önerilerini de gözden geçirdim ve uyguladım fakat bir sonuç alamadım.


Edit: Anakart CPU-Z'de Acer JM50-MV olarak görünüyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Recep ağabey niye 3 gün süreyle engelliyorsunuz ?
Zaten sorunumuz var siz de tuzu biberi oldunuz, sorun hala devam etmekte ikinci mesajdaki sürümü kullandık ve açılışta bire bastık yine aynı yerde hata verdi. Yardımcı olmanızı bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…