Öncelikle merhaba, geçen sene bu zamanlarda 13 yaşındaki kardeşim bu forumda sorular sorarak ve başka başlıklarda cevabını arayarak 1500 TL'lik iyi bir oyun bilgisayarı topladı. Bunun için size ayrıca teşekkür ediyorum.
Benim 7 senelik Acer 5920g dizüstü bilgisayarım var. Bu dizüstü bilgisayarın ekran kartı Nvidia GT 8400 m. Yatağın üstünde kullanıyorum. Ayrıca bir fanı var çok etkili olmasada. Bu bilgisayarı 5-6 ay önce Casper'a içini temizletmeye gönderdim. Ondan 1,5 yıl kadar önce ne içini açtım nede temizlemeye verdim. Çünkü ekran kartı sıcaklığı 75'i hiç geçmedi. Geçtiğimiz yaz RAM'lerin ikiside arızalı olduğu için bozulmuştu. Çift RAM yerine tek RAM'le kalmış oldum. RAM kapasitesi yarılandı diyebiliriz. RAM değiştiğinde tamirci termal macun sürdüğünü söylemişti. O sıralar ekran kartı 70-80 derecede seyrediyordu. Buraya kadar sorun yok.
Şu anki sorunum ise çok ısınması. Başlatma tuşunun sol tarafı çok ısınıyor. Nvidia'nın kendi programından da Speed Fan'dan da 80-90 derecede çalıştığını görüyorum. Boştayken 75 ilk açtığımda 60 derece civarında. Yeni bir ekran kartımı almalıyım ? Yoksa tekrar içini mi temizleteyim ? Bu sıcaklıklar bu ekran kartı için normal mi ?