ACER-A715-51G için Windows 10 vs Windows 11

Lawa

Decapat
Daha fazla  
Yeni aldığım ACER-A715-51G model bilgisayar için hangi işletim sistemini tavsiye edersiniz? Cihaz FreeDOS.

Hangisini kurmaya karar verirseniz verin HOME versiyonunu kurmanızı öneririm.
Özellikle W10 için kesinlikle HOME veriyonu.
W11 için PRO kursanız da olur ama önerim HOME.

Acer Nitro kullanıyorum. W10 kurulumunda eksik driverler kalması veya başka sorunlar olması muhtemel ama çözebilirsiniz. W11 kurulumunda sorun çıkmaz.

EK: Windows update tamamlanmadan hiçbir driveri manuel olarak kurmayın ve acele etmeyin. Windowsunuz tamamen güncel hale geldikten sonra önce Acer sitesindeki Acer destek yazılımlarını kurun.(Diverleri değil). Sonra tekrar windows güncelleme kontrolü yapın. Sonra da kalmış ise eksik driverleri manuel kurun.

Son düzenleme:
Hangisini kurmaya karar verirseniz verin HOME versiyonunu kurmanızı öneririm.
Özellikle W10 için kesinlikle HOME veriyonu.
W11 için PRO kursanız da olur ama önerim HOME.

Acer Nitro kullanıyorum. W10 kurulumunda eksik driverler kalması veya başka sorunlar olması muhtemel ama çözebilirsiniz. W11 kurulumunda sorun çıkmaz.
Neden kesinlikle home öneriyorsunuz? Sebebini merak ettim. Performans açısından çok büyük farklar yok. Sadece Pro iş kullanımı açısından güzel ve ayrıcalık sunuyor. Home ise ev kullanıcıları için.

1-) Pro versiyonu özellikle ağa bağlı birden çok bilgisayar üzerinde kontrol sahibi bir yönetici olacak ise gerekli. Home kullanıcısının işine yarayacak tek özelliği Bitlocker olabilir. Bitlocker sizin için elzem değilse pro kurmak anlamsız. Hiç kullanmayacağınız arka plan uygulamaları çalışıyor olacak, gereksiz CPU ve RAM kullanımı.

2-) Home versiyonu daha stabil çünkü muhtemelen dünyadaki tüm lisanslı windowsların %80 i home versiyonudur. (Oranı salladım ama yanlış olduğunu sanmam). Pro'da ki ek ağ ayarları ve işlemleri ile ağ güvenliği ve başka güvenlik önlemleri home kullanıcılarına sorun çıkarabilir.

3-) Acer'e özel. Acer yetkili servisi W10 ile ilgili olarak W10 home kurulumunda sorun çıkmayacağını ama W10 pro kurulumunda eksik driverler kalabileceğini söyledi. Bu doğru değilse ben onların yalancısıyım. :)

Neden kesinlikle home öneriyorsunuz?

Son düzenleme:
Hocam almayı düşünüyorum bilgisayar performansı iyi mi, fan sesi, ısınması, islemcisi?

Daha kurulumu yapmadım kutusunda duruyor flash bellek aldım onu bekliyorum. Ama almayı düşünüyorsan acele et derim Amazon'da son 3 ürün yazıyor en çok satanlar da 1. sıraya fırlamış.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı