Acer A715-75G düşük SSD okuma hızı

Oxygenium

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar elimde Acer A715-75G laptop bulunmakta geçtigimiz günlerde satın almış bulunmaktayım.
Birkaç gün önce Kingston A200 500GB NVMe M.2 SSD aldım disk okumada 1000-1200mb/s değerini aşmıyordu birkaç kez format attım test ettim lakin okumada 1200MB/S hızın üzerine çıkamadı bende değişim yaptırdım lakin yine aynı sonucu gördüm ardından söküp arkadaşımın bilgisayarında test ettim ve 2000MB/S civarı okuma ve 1900MB/S yazma değeri aldım.
Ama maalesef kendi bilgisayarıma taktıgım zaman tekrar tekrar test ettim ama sonuç değişmedi enterasan olan noktaysa şu laptopu aldıgımda gelen SSD bu makinada vadettiği hızları (1300/750) karşılıyor fakat Kingston AS2000 okuma hızında 2200MB/S Değerine yaklaşamıyor bile.

Son düzenleme:
Merhabalar elimde Acer A715-75G laptop bulunmakta geçtigimiz günlerde satın almış bulunmaktayım.
Birkaç gün önce Kingston A200 500GB NVMe M.2 SSD aldım disk okumada 1000-1200mb/s değerini aşmıyordu birkaç kez format attım test ettim lakin okumada 1200MB/S hızın üzerine çıkamadı bende değişim yaptırdım lakin yine aynı sonucu gördüm ardından söküp arkadaşımın bilgisayarında test ettim ve 2000MB/S civarı okuma ve 1900MB/S yazma değeri aldım.
Ama maalesef kendi bilgisayarıma taktıgım zaman tekrar tekrar test ettim ama sonuç değişmedi enterasan olan noktaysa şu laptopu aldıgımda gelen SSD bu makineda vadettiği hızları (1300/750) karşılıyor fakat Kingston AS2000 okumada yaklaşamıyor.

Diski ikiye böldünüz mü?

Sisteminiz Gen3 x2 mi kullanıyor x4 mü? Ufak çaplı bir araştırma yaptığımda herhangi bir veriye ulaşamadım. Gen3 x2 kullanıyorsa zaten en fazla yaklaşık bu hızlara ulaşabilirsiniz. Taktığınız disk 5000 MB/S yazma hızına sahip olsa bile.
Fakat yazma hızı sizin sisteminizde de 1900 MB/S seviyelerinde çıkıyorsa x4 demektir ve o zaman muhtemelen ısınma sorunu ya da sürücülerle alakalı bir sorun var demektir.

Dosya Ekleri

• att.png
    att.png
    39,1 KB · Görüntüleme: 44
Sisteminiz gen3 X2 mi kullanıyor X4 mü? Ufak çaplı bir araştırma yaptığımda herhangi bir veriye ulaşamadım. Gen3 X2 kullanıyorsa zaten en fazla yaklaşık bu hızlara ulaşabilirsiniz. Taktığınız disk 5000 MB/S yazma hızına sahip olsa bile.
Fakat yazma hızı sizin sisteminizde de 1900 MB/S seviyelerinde çıkıyorsa X4 demektir ve o zaman muhtemelen ısınma sorunu ya da sürücülerle alakalı bir sorun var demektir.

Sıcaklıklar 30 civarlarında hocam ama sürücülerden olabilir belki dediginiz gibi çünkü bir nokta saçma bir durum oldu Windows kurarken sorun yaşadım Windows'u normal kuramadım (burası biraz kafa karıştırıcı ama önemsiz) o haliyle test ettim1800 civarı okumaları gördüm kısa süreliğinede olsa şu an hangi sürücüleri kontrol etmeli nelerle değiştirmeliyim peki ben araştırdım ama bulamadım belki çözüm olur.
Benden sonra ki arkadaşın yazdığı da önemli...BIOS ayarlarında Gen1-2-3-4 ayarları var mı bir bakın. Varsa en yüksek olan rakama getirip deneyin.
Hemen kontrol ediyorum hocam.
Benden sonra ki arkadaşın yazdığı da önemli...BIOS ayarlarında gen1-2-3-4 ayarları var mı bir bakın. Varsa en yüksek olan rakama getirip deneyin.

BIOS klasik laptop BIOS'u hocam öyle bir ayar yok maalesef.

Sisteminiz gen3 X2 mi kullanıyor X4 mü? Ufak çaplı bir araştırma yaptığımda herhangi bir veriye ulaşamadım. Gen3 X2 kullanıyorsa zaten en fazla yaklaşık bu hızlara ulaşabilirsiniz. Taktığınız disk 5000 MB/S yazma hızına sahip olsa bile.
Fakat yazma hızı sizin sisteminizde de 1900 MB/S seviyelerinde çıkıyorsa X4 demektir ve o zaman muhtemelen ısınma sorunu ya da sürücülerle alakalı bir sorun var demektir.

Hangi sürücüleri kontrol etmeliyim hocam?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı