- Makaleler
- 1
Merhabalar, bugün Acer marka AN515-43 model laptopum elime ulaştı. PC'yi kullanırken kullanılabilir RAM miktarının 5.94 GB olduğunu fark ettim. Far Cry 5 yükleyip oyun testi yapmak istediğimde aldığım FPS gayet tatmin edici olmasına rağmen oyunda anlamsız takılmalar olduğunu fark ettim. Bilgisayarı alırken pek de bir bilgim olmadığı için işlemcinin APU olup olmadığına dikkat etmedim. İşlemcim AMD Ryzen 3550H, sanırsam APU. Ancak buna ek olarak bir de GTX 1650 mevcut.
Benim bildiğim kadarıyla (Yanlış biliyorsam kusura bakmayın.) APU sistemler CPU + GPU'yu sentezleyip ekran kartına gerek bırakmayan sistemler. Halihazırda GTX 1650'im varken 2 GB civarı RAM'in bu şekilde hiç edilmesini önleyebilir miyim? Önleyebilirsem nasıl? Şimdiden teşekkür ederim.
Benim bildiğim kadarıyla (Yanlış biliyorsam kusura bakmayın.) APU sistemler CPU + GPU'yu sentezleyip ekran kartına gerek bırakmayan sistemler. Halihazırda GTX 1650'im varken 2 GB civarı RAM'in bu şekilde hiç edilmesini önleyebilir miyim? Önleyebilirsem nasıl? Şimdiden teşekkür ederim.
Son düzenleyen: Moderatör: