Acer AN515-54 oyunlarda CPU 90 derece

Pilavyer45

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Mühendis
Merhabalar, şubat ayının ortasında aldığım Nitro AN515-54 model numarasındaki i5 8300H, GTX 1050 3GB, 8BG RAM (sanırım 2666 MHz) özelliklerindeki bilgisayarım oyunlarda 90 dereceyi geçen sıcaklıklara ulaşmakta. Daha önce okulda çizim yapmak için kullandığımdan pek fark edemedim fakat artık ödev tantanası falan son bulduğundan (en azından bir süreliğine) oyunlara yüklenmeye başlayınca gözüme batmaya başladı bu sıcaklık. Görmenin yanı sıra hissemeye de başladım maalesef, oda hamama dönüyor. Sıcaklıklar belirttiğim üzere 90 dereceleri bulurken bunun yanı sıra Afterburner ile baktığımda sıcaklıkarın dalgalandığını görmekteyim. Mesela 80 gösterirken 90 oluyor ardından 70'lere iniyor ve hepsi birkaç saniyede gerçekleşiyor.

Görülen resimler neredeyse arka arkaya kaydedildi(makismum 30-40 saniye vardır)
Bu sorun F1 2015, farming sim, Payday gibi diğer oyunlarda da başıma geliyor.
Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim çünkü ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Anakart ASUS ise fan hizini turbo en yuksege cekebilirsin diger anakartlarda oluyor mu bilmiyorum.

Anakart ASUS ise fan hizini turbo en yuksege cekebilirsin diger anakartlarda oluyor mu bilmiyorum.
Öncelikle teşekkürler, anakarta nasıl bakılıyor bilmiyorum ama Nitro serisinin arayüzü olan nitrosense ile 6100 rpm civarı bir şeye çıkartabiliyorum. Pek fark göstereceğinden emin değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…