Çözüldü Acer Aspire 3 A315-510p-38x0 RAM takviyesi yapılabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
China
Merhaba, herkese iyi sosyaller.
Gündelik kullanım ve yedek cihaz olması için bu laptopu satın almıştım.
Arkadaşlar aşağıda fotoğrafını paylaştığım laptopun anakartı üzerinde fazladan RAM slotu ya da SSD slotu görüyor musunuz? Yükseltme yapıp yapamayacağımı merak ediyordum, içini açınca sanırım yapamayacağıma kanaat getirdim ama yine de sormak istedim. Ben fazladan RAM'ya da SSD yuvası göremiyorum, doğru değil mi?

Marka/model: Acer Aspire 3 A315-510p-38x0​

Acer'ın sitesi üzerinde destek kısmında yükseltme ile ilgili herhangi bir bilgi bulamadım. Laptopta 8 GB 4800MHz LPDDR5 bellek var, anakarta lehimli. SSD de sol yukarıdaki. Ben başka bir yuva göremiyorum fazladan RAM takvisye için. Doğru mudur?

Çözüm
Görselde görüldüğü üzere RAM slotu yok. Anakarta lehimlenmiş ve ekstra slot bırakılmamış. SSD slotu gördüğünüz üzere 1 adet ve solda bulunuyor. Sadece onu çıkartıp yükseltme yapabilirsiniz.
Görselde görüldüğü üzere RAM slotu yok. Anakarta lehimlenmiş ve ekstra slot bırakılmamış. SSD slotu gördüğünüz üzere 1 adet ve solda bulunuyor. Sadece onu çıkartıp yükseltme yapabilirsiniz.

Çözüm
@Artoria Pendragon & @Astiva

Peki ram üzerindeki yükü azaltmak için önerileriniz olur mu? Start-up programlarını devre dışı bıraktım. Laptopta gereksiz 3. parti yazılım yok denecek kadar az. Discord, Steam ve Bitdefender dışında bir şey kurulu değil.

Rami boşaltan 3. parti program var mıdır önerebileceğiniz? Ya da elle ben başka nelere müdahale edebilirim? Paged pool ve hardware reserved kısımlarında oynama yapayım mı?

Elinizden geleni yapmışsınız yazan, maalesef günümüz için günlük kullanım dışında 16 GB RAM yetersiz. 3. parti yazılımları denemedim, sadece laptopumun kendi yazılımında RAM'i optimize eden bir sistem var onu kullanıyorum ben. Acer care Center adlı uygulama içinde belki vardır, yanlış değilsem böyle bir şey görmüştüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…